Počela potera za Milojevićem: Petrides ga zvao telefonom

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.12.19. | 16:10

Kiprani hoće Zvezdinog trenera

Nedorečenost Vladana Milojevića oko daljeg statusa u Crvenoj zvezdi, zapalila je srpsku fudbalsku javnost, ali i regionalnu. Na desetine tekstova o Milojeviću su prethodnih dana objavili grčki mediji, a mogućnost da pedantni stručnjak napusti Marakanu je odjeknula i do Kipra ge ga takođe dobro znaju.

Lokalni mediji javljaju da je APOEL zainteresovan za aktuelnog trenera Crvene zvezde. I da je sa želja prešao na dela. Kako pišu lokalni mediji, predsednik kiparskog šampiona Prodromos Petrides je juče pozvao Milojevića telefonom da mu ponudi mesto šefa stručnog štaba. Ali, srpski stručnjak mu je ljubazno odgovorio da i dalje ima važeći ugovor sa Crvenom zvezdom, kao i da mu je potreban odmor ako u narednim danima reši da napusti Crvenu zvezdu.

Izabrane vesti

Kiprani pišu da APOEL nema velike šanse da angažuje Milojevića čak i ako on postane slobodan trener. A žuri im se…

APOEL je pre desetak dana ostao bez trenera pošto je klub napustio nemački stručnjak Tomas Dol sa kojim su se plasirali u šesnaestinu finala Lige Evrope. Ipak, slavnog Nemca su otkaza koštali slabi rezultati u domaćem prvenstvu. APOEL je tek četvrti na tabeli sa sedam bodova manje od lidera Omonije. Doduše, uz tri meča manje, pa i dalje sve drži u svojim rukama, a da podsetimo da se na Kipru igra i plej-of deo prvenstva.

Inače, Milojević je već radio na Kipru kada je u sezoni 2015/16 trenirao Omoniju i sa njom osvojio četvrto mesto na kraju sezone. Iako to nije bio zadovoljavajući prezultat, očigledno da je Kipranima ostao u lepom sećanju. A očigledno su pratili i šta je kasnije radio u Panioniosu i Crvenoj zvezdi.

Još od odlaska Ivana Jovanovića koji je na klupi proveo pet godina i ispisao istoriju plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona, APOEL ima problem da pronađe trenera koji će raditi u kontinuitetu. Od leta 2013. kada je Jovanović otišao, APOEL je za šest i po godina promenio čak 13 trenera, a trenutno je na klupi 14. U pitanju je Lukas Hacilukas koji je tu kao privremeno rešenje posle odlaska Dola.

Pokušavali su Kiprani sa poznatim imenima Torstena Finka, Domingoša Pasijensije, Temurija Kecbaje, Tomasa Kristensena, Marija Bina, Paola Tramecanija, ali niko nije uspeo da izdrži u klubu duže od godinu dana.

(FOTO: Star sport)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara