Herojski čin o kom bruji Italija - sprečio krađu u prodavnici, uhvatio razbojnika i predao ga policiji

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.03.20. | 13:33

Junak Tijago Čonek...

Brazilski fudbaler poljskog porekla Tijago Čonek izrastao je u pravog heroja Ferare. Taj italijanski grad, kao i većina na severu zemlje, žestoko pati poslednjih dana usled pandemije koronavirusa. I kao što to to obično biva, teška vremena uvek iznedre neke svoje junake. Ali na površinu često isplivaju i neljudi. 

Pre nego što su u Ferari bile zakatančene gotovo sve prodavnice, pomenuti Tijago Čonek istakao se tako što je uspeo da spreči pljačku jedne od radnji. Ulična pustahija očito se učinila kao prava prilika za jednog pljačkaša, međutim razbojnik nije računao na faktor iznenađenja zvani "pogolemi štoper SPAL-a" u blizini. 

Izabrane vesti

Čonek je ekspresno reagovao pošto je shvatio o čemu se radi i nije samo onemogućio lopova da opljačka radnju, nego zapucao za njim. Pošto ga je sustigao prikovao ga je za zemlju i sačekao da stigne policija...
"Čim sam čuo za tu vest pozvao sam Tijaga da mu zahvalim", kazao je gradonačelnik Ferare Alan Fabri. "Njegov gest vredan je velikog poštovanja, a sve je još posebnije jer se dogodilo u ovako teškom trenutku za naš grad i celu Italiju. Videti da se događa pljačka, intervebisati bez straha, pa još pojuriti za razbojnikom ulicama - to znači da vam je stalo do ovog grada. Zahvaljujući ovom gestu svi se osećamo bolje, ujedinjenije. Veliko hvala hrabrom Tijagu". 

Tijago Čonek ima 33 godine, igra za SPAL i reprezentaciju Poljske. Čim se situacija u Italiji bude stabilizovala Čoneka vrlo izvesno čeka značajno priznanje od gradonačelnika Ferare. Možda i od države Italije...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara