Foto: Starsport
Foto: Starsport

Pobeda posle 58 godina za jesenji jubilej Partizana

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 17:29

Crno-beli se nadaju slavlju na istoku Mediterana, prvom od 1963. godine

Gostovanjem Anortozisu zakazanim za četvrtak od 21 čas Partizan će početi učešće u 12. grupnoj fazi UEFA takmičenja, a duel sa kiparskim predstavnikom u okviru Lige Konferencije prilika je da crno-beli pobedom na idealan način otvore takmičenje, naprave savršenu uvertiru pred dva međunarodna susreta u Humskoj i poprave dosadašnji učinak u jesenjim izazovima na evropskoj sceni.

U novijoj istoriji crno-beli su dva puta gostovali rivalima sa ostrva na istoku Mediteranskog mora, a oba puta u Beograd su se vraćali pognute glave, te bi eventualna pobeda bila prva na Kipru od davne 1963. godine i slavlja upravo nad narednim rivalom 3:1 u šesnaestini finala Kupa šampiona.

Izabrane vesti

Izmmeđu dve utakmice protiv Anortozisa, statistiku srpskog predstavnika pokvarili su APOEL i AEL, pobedama bez primljenog gola. Kuriozitet je da su oba rivala za Partizan bila kobna u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, APOEL u sezoni 2009/2010, a AEL tri godine kasnije.

Tim iz Nikozije u utakmici na svom terenu stekao je dva gola prednosti (2:0) zahvaljujući Mirosavljeviću i Zevlakovu, te je pobeda crno-belih na domaćem terenu rezultatom 1:0 bila nedovoljna da tadašnji izabranici Slaviše Jokanovića nastave učešće na elitnoj sceni. U sezoni 2012/13, klub iz Limasola stekao je minimalnu prednost na svom terenu, a plasman u narednu rundu overio je pobedom takođe 1:0 u Beogradu poslavši tako izabranike Vladimira Vermezovića u plej-of za Ligu Evrope.

Foto: StarsportFoto: Starsport

Dodatni motiv za Partizan na Kipru, uz prethodna dva poraza, predstavlja prilika da popravi učinak u ovoj fazi takmičenja i stigne do malog jubileja - desetog slavlja u grupama nekog UEFA takmičenja. Crno-beli su kroz dosadašnjih 11 učešća u grupnim fazama odigrali 60 utakmica uz devet pobeda, 15 remija i 36 poraza, te bi pobeda u 61. susretu donela satisfakciju iz više uglova.

Eventualni trijumf, dopisao bi Anortozis poered AZ Alkmara, Augzburga i Astane, među klubove sa čijih se gostovanja Partizn vratio uz tri boda, a ceo plen u grupnoj fazi, doduše na svom terenu, srpski klub je osvajao i protiv Egalea, Šahtjora, Jang Bojsa, Skenderbega, kao i Az Alkmara i Astane protiv kojih je beležio dvostruke pobede. Uz pomenuto, Partizan bi sa tri boda kreirao idealnu uvertiru u naredna dva kola s obzirom na to da potom slede gostovanja Flore i Genta u Humskoj.


tagovi

KiparAnortozis

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara