Markos Leonardo (Reuters)
Markos Leonardo (Reuters)

Pobeda posle 40 dana, Markos Leonardo bi mogao da bude nova velika prodaja Santosa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 05:07

Eduardo Bauerman i Markos Leonardo pogađali za prvi trijumf Riba nakon šest utakmica

Odlično je Santos otvorio sezonu i posle pet kola držao drugu poziciju u brazilskoj Seriji A sa 10 bodova i kao tim koji je postigao najviše, a primio najmanje pogodaka u Brazileirau. Međutim, sredinom maja, od poraza koji mu je naneo Gojas, krenula je crna serija ekipe sa Vile Belmiro. Nije Santos konstanto gubio utakmice, uglavno je ređao remije, ali nikako nije uspevao da pobedi - sve do večeras. Iako je nezgodni Žuventude poveo u 12. kolu brazilske elite, Alvinegro je preokretom stao na put silnim neuspesima i skočio na šesto mesto na tabeli - 1:2.

Prethodni put kada su se sastali, Žuventude je potukao Santos 3:0, a tada, kao i večeras, u prvom poluvremenu na stadionu Alfredo Žakoni, goste je načeo Rikardo Bueno. Verovatno su fudbalerima Santosa već počele da se priviđaju slike tog teškog poraza s kraja septembra prošle godine. Slutilo je da bi scenario mogao da se ponovi, ali dvadesetak minuta od vodećeg gola, u dubokoj nadoknadi prvog poluvremena, Juri Lima je častio gostujući sastav crvenim kartonom. Ostavio je ekipu na cedilu, a situacija na terenu se potpuno promenila.

Izabrane vesti

Bueno je spretnim trzajem glavom doneo prednost Zelenima, a na sličan način izjednačio je Eduardo Bajerman, koji minut pre isteka sat vremena igre. Loptu na glavu iz prekida isporučio mu je Kolumbijac Jojan Hulio. Lako je bilo Santosu da u drugom delu potpuno nadigra i slomi brojčano inferiornog rivala. Držale su Ribe preko 70 posto vremena loptu u svojim nogama, za 45 minuta igre u nastavku tukli čak šest puta u okvir gola rivala, da bi u 77. minutu Markos Leonardo pokazao zašto je član U-20 reprezentacija Brazila.


Momak tržišne vrednosti 7.000.000 evra zalepio je loptu Angela Garbijela za stopalo, a onda je špicem ispalio kao iz topa za pobedu svog tima. Santos je stvorio napadače poput Nemjmara i Robinja, 2019. godine prodao Real Madridu Rodriga za 45.000.000 evra, 2016. Gabrijela Barbosu Gabigola za nešto manje od 30.000.000. Nova velika prodaja Santosa mogao bi da bude Markos Leonardo, momak koji već ima šest golova i asistenciju na deset nastupa u Seriji A ove sezone.



tagovi

SantosŽuventudMarkos Leonardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara