(©Starsport)
(©Starsport)

Pobeda na Banovom brdu, vesnik dobre sezone TSC-a

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.09.24. | 15:48

Kada god Topolčani pobede Čukarički imali su uspešnu godinu

Turbulentna je za sada sezona tima iz Bačke Topole, ali stvari počinju polako da dolaze na svoje mesto. Odlazak Žarka Lazetića je izazvao mnogo bure, što se videlo i na terenu. Znalo se da će klupa TSC-a biti veoma vruća stolica za preuzimanje i tako se ispostavilo. Ceh je platio iskusni hrvatski trener, Dean Klafurić, koji je napustio kormilo tima nakon ubedljivog poraza od Makabija, i upravo Žarka Lazetića. Nije ni Jovan Damjanović briljirao u početku, doživeo je dva poraza, da bi sada vezao i dva trijumfa. Drugi, ako se gleda tradicija, gde drugo nego na Banovom brdu.

Nastavili su Topolčani niz jer šesti put uzastopno nose bodove kada gostuju Čukaričkom, dok su četvrti put zaredom upisali pobedu, posle dva remija. Ako će se verovati tradiciji, koja u fudbalu može a i ne mora uvek da znači nešto, ovo je dobar znak za TSC. Jer kada god su slavili na Banovom brdu, Topolčani su imali dobru godinu, sem pre tri sezone kada su slavili (3:2) u prvom kolu plej-ofa, a onda na kraju ostali bez Evrope. Istorijski pohod ka drugom mestu je krenuo upravo iz Beograda (4:1), dok su prošle godine Plavi lavovi baš na Brdu prekinuli post i niz utakmica bez slavlja (2:0). Sada su još jednom trijumfovali na svom, reklo bi se, omiljenom igralištu, da bi prvi put od kako je počela takmičarska godina upisali dva vezana slavlja.

Izabrane vesti

Zanimljivo je to što je i jučerašnji junak pobede (sa golom i asistencijom), Ifet Đakovac, na poslednjih šest susreta upravo najbolji strelac Topolčana u okršajima sa Čukaričkim. Na šest mečeva je na Banovom brdu upisao tri pogotka, odmah iza njega su Aleksandar Ćirković sa dva, kao i nekadašnja vedeta tima iz Bačke Topole, Martin Mirčevski. Sa kontra strane je tri puta mrežu TSC-a pogađao i Marko Rakonjac, kojeg je put na jedno vreme naneo baš u Bačku Topolu. Samo jednom je superligaš sa severa Srbije doživeo poraz od Čuke u gostima, u prvom međusobnom duelu, još 2019.

Već se pričalo o tome, jer je TSC uvek težio da bude kao Čukarički, a uspeo je u poslednje vreme da ga pretekne. Boravili su Brđani niz sezona u vrhu tabele, dok je trenutno ispred njih u poslednje vreme tim iz Bačke Topole. Pošto su Topolčani isticali da je Čuka model ka kojem teže, kako stvari sada stoje, uspeli su taj model da nadograde, i da naprave unapređeniju verziju. Bio je tim Gorana Stanića u dobroj formi, nizao je pozitivne rezultate čak i kada ne igra ubedljivo, ali nije uspeo u ranoj fazi prvenstva da se odlepi od ostatka karavana i prilepi za vrh. Trenutno je ekipa iz Beograda četiri boda ispred Plavih lavova, ostalo je još dosta da se igra, i što bi se reklo za duel ova dva tima „ćeraćemo se još“. Koliko je bio motiv u jučerašnjem duelu videlo se i po borbi na terenu, koja je kulminirala sa tri isključenja, i još šest žutih kartona.

Svestan težine duela, i cele istorija međusobnih okršaja, bio je svestan i Jovan Damjanović značaja ove pobede, koliko zbog toga isto tako i zbog činjenice da je uspeo da veže dva trijumfa u nizu, a prvi na strani. Takođe, istakao je i kvalitet protivnika kojeg je već u najavi utakmice nahvalio.

„Igrali smo dobro, posebno prvih pola sata. Kontrolisali smo stvari, dali lep gol. Onda smo u nekom trenutku ušli u nervozu, odustali od onoga što treba radimo. Ušli smo u igru dugih lopti gde su oni bolji, tako smo i primili gol. Dočekali smo poluvreme da se smirimo i vratimo. Momci su bili hrabri, ja im čestitam. Imali smo jednog renomiranog protivnika, evropskog kalibra. Naša igra i pobeda zbog toga imaju veću vrednost“, kratko je naveo posle utakmice Damjanović.



tagovi

Jovan DamjanovićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara