©Reuters (FOTOGRAFIJA ODLIČNO ODSLIKAVA KAKO SE NAVIJAČI BRAZILA OSEĆAJU))
©Reuters (FOTOGRAFIJA ODLIČNO ODSLIKAVA KAKO SE NAVIJAČI BRAZILA OSEĆAJU))

Pobeda i otaljavanje posla: Uz ovakav Brazil, "svaki novi dan k'o smrt je dosadan"

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.09.24. | 05:11

Reprezentacija koja po igračkom kadru ima potencijal da igra možda i najatraktivniji fudbal na svetu, zadovoljila se golom u ranoj fazi utakmice i čekanjem da vreme prođe

Mogu da imaju Vinisijusa i Rodriga, Endrik i Estevao nadolaze, ali uz ovakav pristup, Brazilci neće videti svetsku titulu ni 2026. godine. Prošle su 22 godine od kada su Karioke poslednji put podigle pehar namenjen šampionu svetu (ujedno poslednji put igrale i finale), ali čini se da su iz godine u godinu sve dalje od povratka statusa najboljeg tima na planeti.

Brazil je pobedio protiv Ekvadora 1:0 (1:0) u sedmom kolu kvalifikacija za Mundijal 2026, a gol vredan tri boda dao je Rodrigo uz mnogo, mnogo sreće. Lopta je posle šuta Realovog igrača sa oko 17, 18 metara zakačila igrača gostiju, taman toliko da prevari golmana Galindesa i završi u mrežu. Taj prilično srećni gol iz 30. minuta ispostavio se jedinom pozitivnom sekvencom na utakmici. Nije Dorivalov Selesao pokazivao da želi da popravi utisak s neubedljive Kopa Amerike, gde je eliminisan već u četvrtfinalu, otaljavao je posao i održao vođstvo protiv sve samo ne agilnih Ekvadoraca.

Izabrane vesti

Rečnikom Bore Đorđevića, uz ovakav Brazil "Svaki novi dan k'o smrt je dosadan".

Anemičnost, bezidejnost, ništa od onog šarma Kopakabane i Ipaneme ne može se videti na utakmicama petostrukog šampiona sveta. Vezni red na čelu sa Lukasom Paketom je tu da obavlja prljave posle, da deluje kao snagator ispred krčme koji će da izbaci već grogirane goste, a Ekvadorci su u u Kuritibi ličili upravo na njih.

Svaka čast Vinisijusu i Rodrigu na svemu što pokazuju u dresu Reala, ali ako se igračima nekih drugih reprezentacija konstantno spočitava da s nedovoljno želje igraju za svoj državni tim, treba pogledati i šta se dešava u timu Brazila. Nema tu onih očekivanih proboja po krilima, laganih koraka kojima se u dva poteza stiže do gola, kao da je sve to na pauzi dok se nosi žuti dres.

Mnogo razloga ima brazilski narod za zabrinutost, jer je ovo verovatno najdosadniji Brazil u istoriji, a kroz čitavo postojanje ove selekcije bar je zabava bila zagarantovana. Utisak je da će pobeda samo zamaskirati sve probleme koje Dorival ima, a čini se da iskusni stručnjak zaista nije pravi čovek da povede Brazil ka tituli 2026. Kariokama je potreban neko ko će razmrdati glavne igrače i predočiti im šta je Brazil i kako mora da igra. Za početak - bez otaljavanja posla i trošenja vremena na svom terenu dve trećine utakmice protiv selekcije koja je nekoliko puta slabija.

KVALIFIKACIJA ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) - 7. KOLO

Četvrtak

Bolivija - Venecuela 4:0 (2:0)

/Vaka 13, Algaranaz 45+5, Migelito 46, Monteiro 89/

Petak

Argentina – Čile 3:0 (0:0)

/Makalister 48, Alvarez 84, Dibala 90+1/

Subota

Urugvaj - Paragvaj 0:0

Brazil - Ekvador 1:0

/Rodrigo 30/

Peru - Kolumbija 1:1 (0:0)

/Kaljens 68 - Dijas 82/



tagovi

reprezentacija EkvadoraFudbalska reprezentacija Brazilakvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara