Dejan Stanković (©Reuters)
Dejan Stanković (©Reuters)

Pljušte kritike na Stankovićev račun: Šta je osvojio pre Spartaka?! Sve se videlo u Italiji

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.10.24. | 13:03

Sergej Juran bez dlake na jeziku, udario na trenera moskovskog kluba, potcenjivački govorio o srpskom prvenstvu...

Taman kad se mislio da je Dejan Stanković uhvatio dobar ritam sa Spartakom (pobeda u Kupu Rusije protiv Dinama, pa trijumf u prvenstvu protiv Rostova), usledio je šokantan poraz od Krasnodara (0:3) kojim se sve srušilo kao kula od karata.

Navijači su izviždali Stankovića i igrače, a kao so na ranu stigle su i ozbiljne reči legende Spartaka – Sergeja Jurana. Bivši reprezentativac Rusije nije imao milosti prema bivšem treneru Crvene zvezde.

Izabrane vesti

“Rekao sam to više puta i ponoviću opet, zašto se naši vrhunski klubovi oslanjaju na strane trenere? Razuemem jedino ak dođu treneri koji su nešto postigli u Evropi. Šta je Stanković osvojio pre Spartaka? Prvenstvo Srbije? Za titulu se bore samo dve ekipe – Crvena zvezda i Partizan. Da li ste videli šta mu se desilo u Italiji? Rezultati sve govore. Uz sve poštovanje za Krasnodar koji ima visoke ciljeve, Spartak nema pravo da na onakav način igra na svom stadionu”, oštar je bivši igrač Spartaka,

Juran ovde nije stao, nego je i kritikovao Stankovićeve taktičke odluke,

“Ne razumem zašto je pomerio Manfreda Ugaledea sa mesta napadača, a prethodno je dao gol. Zašto je on premešten na bok, kao što je bio slučaj protiv Lokomotive? Ovo je samo moj lični utisak".

Prema rečima Jurana, velika greška je bila što je Stanković u svim važnim mečevima počinjao sa trojicom pozadi.

“Mogu da se povuku paralele iz meča sa Krasnodarom i Lokomotivom. Spartak je tu bio razbijen. Sve je bilo loše. Krasnodar je kontrolisao celu utakmicu, znali su kad da pojačaju tempo, kad da smire igru. Stanković je napravio veliku grešku što je igrao sa trojicom štopera. Kad igrate tako, a primite dva gola u prvom poluvremenu – to je šamar. Apsolutno je nemoguće igrati tako pred svojim navijačima”.

Jedan od igrača u koje se Srbin najviše uzdao bio je Valentin Barko, međutim, Argentinac je debelo podbacio.

"Ne bih rekao da je precenjen, reč je o kvalitetnom vezisti, ali on u polju nije ratnik. Nema partnere odgovarajučeg nivoa. Teško je samostalno voditi tim, iako ni njega nije išlo. Krasnodar mu nije dozvolio da pokaže šta zna. Po meni, on je dobra akvizicija, ali mu trebaju bolji saigrači”, naglasio je Juran.


tagovi

Dejan StankovićSpartak MoskvaRusijaPremijer liga Rusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara