Artur Vermeren
Artur Vermeren

Plemenit je to materijal za Čola Simeonea: Lajpcig pružio ruku spasa posrnulom talentu

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.08.24. | 22:21

Belgijanac posle samo šest meseci napustio Atletiko

„Pola Evrope“ je prošle zime tražilo Artura Vermerena, najvećeg talenta koji se pojavio u Antverpenu u ovom veku. Belgijski vezista je bio na radaru Arsenala, Barselone, Liverpula, Totenhema, Milana, Borusije Dortmund, Lajpciga...

I mimo svih očekivanja je završio u Atletiku iz Madrida za 18.000.000 evra plus bonuse i 10 odsto od profita od narednog transfera. Nakon što su Madriđani izvisili za dovođenje Meta O’Rajlija iz Seltika.

Izabrane vesti

Najavljen kao plejmejker budućnosti i miks Rodrija i De Brujnea, Vermeren je trebalo da bude igrač koji će promeniti i oplemeniti igru Kolčonjerosa. Umesto fudbalskog procvata, usledilo je gašenje. Simeone mu je sao samo 160 minuta na terenu u pet utakmica za pola godine.

Belgijanac je shvatio da za njega nema budućnosti u Ateltiku i ovog leta insistirao na promeni sredine. Onih najvećih klubova više nije bilo na vidiku, raspitivali su se samo Leverkuzen i Marselj, a onda je Lajpcig podgrejao staru želju i za nekoliko dana sve završio.

Reprezentativac Crvenih đavola je večeras predstavljen kao novi Bik. Lajpcig je za pozajmicu Belgijanca platio 3.000.000 evra i narednog leta će platiti još 20.000.000 za otkup. Potrebno je da Vermeren odigra samo minimalan broj mečeva i da otkup postane obavezan po pomenutoj ceni.

Ako pokaže delić potencijala koji poseduje, mogao bi da postane veliki pogodak Lajpciga. Poput Ćavija Simonsa. Konkurencija su mu Šlager, Hajdara, Kampl, Zajvald...



tagovi

Artur VermerenLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara