Plea za 16 sekundi odveo Borusiju na prvo mesto! Dete iz Holandije spaslo Bajern, Kostić namestio dva gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.12.19. | 22:53

Menš stigao Lajpcig, Bavarci odahnuli tek u nadoknadi, preokret Kelna u Frankfurtu

Kako celu jesen, tako i na njenom kraju. Borusija iz Menhengladbaha igra fudbal za uživanje. Ako su do ove sezone nervirali navijače ne baš atraktivnim stilom, onda je učinak pod komandom Marka Rozea za svaku pohvalu. Od četvrtka veče i za deobu prve pozicije na tabeli Bundeslige, jer su Ždrepci preboleli šokantan poraz u Volfzburgu (primili gol u nadoknadi) i sigurnom pobedom nad fenjerašom Paderbornom (2:0) stigli RB Lajpcig.

Taj nedeljni poraz malo je usporio Menš, trebalo mu je više vremena nego obično da „otvori“ protivnika, međutim, ove sezone ima takvu napadačku silu da se ne zna ko će kad da proradi. Alasan Plea je pokazao da mu je dovoljno samo 16 sekundi igre u drugom delu da iskoristi konfuziju u odbrani gostiju i pas Larsa Štindla pretvori u inicijalno vođstvo.

Izabrane vesti

Slavlje na Borusija parku moglo je da počne. Jer, kad Gladbah načne rivala na domaćem terenu jedina je dilema kad će ga i kako dokrajčiti, hoće li biti milostiv ili će, primera radi, zapaliti „petardu“. Ovoga puta rešio je da štedi energiju, pa je još samo kapiten Štindl posle faula nad Patrikom Hermanom ilustrovao  hladnokrvnost sa 11 metara.

Ukupno 11. slavlje Borusije, deoba prvog mesta i prilika da preko Berlina u subotu veče ostane na čelu tabele. Sa najmanje četiri boda viška u odnosu na Bajern.

Opet su se Bavarci mučili u gostima. Baš ih je Borusija pre desetak dana savladala 2:1, prethodno su isprašeni u Frankfurtu, pa kiksnuli u Augzburgu, visili su još jednom, da bih ih spasao dečak. Na Švarcvald stadionu u junaka aktuelnog prvaka izrastao je malo poznati Džošua Cirkze. Uveo je Hansi Flik 18-godišnjeg Holanđanina u 90. minutu umesto Kutinja. I izvukao premiju, pošto je momak  iz „klase 2001“ posle nepuna dva minuta mirnom egzekucijom pokazao da na njega može da se računa kad se meč lomi.

Gol za pobedu namestio je Serž Gnabri u 92, da bi je sam potvrdio u 95. i tako uveličao 30. pogodak u sezoni Roberta Levandovskog, samo što se u uvodu meča, kad se Poljak bacio na loptu posle fantastičnog prodora Dejvisa, nije moglo ni pretpostaviti koliko delikatan zadatak čeka minhenskgo velikana. Gosti su kontrolisali rezultat sve dok Vinčenco Grifo nije savladao Nojera. Posle toga, umesto napada Bajerna, šanse su ređali fudbaleri Frajburga. I promašivali. Nikolas Hofler i Brendon Borelo su imali dva zicera. Kazna je bila surova.

 

Drama je viđena i u Frankfurtu, gde je Ajntraht prokockao dva gola prednosti i uživeo „mrtvi“ Keln. Od 2:0 do 2:4!? Prošlosezonski hit nemačkog prvenstva imao je sjajnu prednost posle pola sata, kreiranu centaršutevima Filipa Kostića. Dva pogotka namestio je srpski reprezentativac i taman kad se učinilo da će lanjski učesnik Lige Evrope slaviti, gosti su izveli preokret u koji teško da su i sami verovali.

Ključni detalj desio se u 62. minutu. Trener Marklus Gizdol poslao je na teren Florijana Kajnca, a Austrijanac podelio dve asistencije vredne preokreta.  Da kompletira šokatno veče u Bundesligi.

BUNDESLIGA - 16. KOLO

Utorak

Verder – Majnc  0:5 (0:4)
/Kvajson 10, 19, 38, Pavlenka ag 15, Mateta 81/

Augzburg – Fortuna  3:0 (1:0)
/Maks 32, 72, Jedvaj 61/

Dortmund – RB Lajpcig  3:3 (2:0)
/Vejgl 23, Brant 34, Sančo 55 – Verner 47, 53, Šik 78/

Union Berlin – Hofenhajm  0:2 (0:0)
/Bebu 56, Baumgartner 91/

Sreda

Leverkuzen - Herta 0:1 (0:0)
/Rekik 64/

Ajntraht - Keln 2:4 (2:1)
/Hintereger 8, Pasijensija 30 – Hektor 44, Bornauv 72, Dralsker 81, Jakobs 90+4/

Menhengladbah – Paderborn 2:0 (0:0)
/Plea 46, Štindl 67 pen/

Frajburg - Bajern Minhen 1:3 (01)
/Grifo 59 - Levandovski 16, Cirkze 90+2, Gnabri 90+5/

Volfzburg - Šalke 1:1 (0:0)
/Mbabu 82 - Kabak 50/

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara