Plavi Stevanović: Spali su nam okovi posle pobede, oseća se to na treningu

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.08.24. | 10:39

Novosađani i Kruševljani zatvaraju večeras okrnjeno 5. kolo Mozzart Bet Superlige u Bačkoj Topoli (19:30h, TV Arena sport 1 Premijum)

Prema mnogim fudbalskim parametrima Napredak nije bio bolji rival u Lazarevcu, ali je uspeo da nadmudri Spartak i upiše prvu pobedu u sezoni (2:0). Napravio je Goran Stevanović protiv Subotičana nekoliko izmena u odnosu na prethodne mečeve, pre svega u odbrani, koja nije poklekla i pored mnogo više prilika za tim Miloša Kruščića. No, protiv Spartaka Čarapani su zatvorili seriju mečeva u kojima su verovatno očekivali koji bod više na svom računu (5 od mogućih 15) i protiv Vojvodine danas ulaze u niz mečeva u kojima će rivali biti potpuno favorizovani na papiru.

Doduše, i Novosađani se ne nalaze u dobroj poziciji, naprotiv. Sakupili su pet poraza u nizu, pa je usledilo opraštanje od evropskih kvalifikacija nakon penala protiv Maribora i remi protiv Radničkog iz Kragujevca, u meču u kojem je Vojvodina imala dva gola prednosti. U ovom trenutku, delom i zbog meča manje, na tabeli Mozzart Bet Superlige nalaze se ispod Kruševljana, iako je jasno da su u Novom Sadu letos ozbiljno pojačali tim i da današnji saldo nije u korelaciji sa ambicijama tima Božidara Bandovića.

Izabrane vesti

Na strani Čarapana nije ni tradicija. Napredak je poslednji trijumf protiv Vojvodine u gostima ostvario još 2018., nakon čega je domaćin ostvario šest trijumfa u nizu, ali Goran Stevanović uverava da je samo pobeda nedostajala njegovom timu da mnogo toga dođe na svoje mesto.

"Od prvog dana pričam da imam poverenje u igrače, njihov rad, karakter i sve se to pokazalo zašto je tako protiv Spartaka, posebno ako pričamo o istrajnosti i načinu borbe. Znamo da je Vojvodina izuzetno kvalitetna, selektirana za Evropu i ne razmišljamo o njihovom problemima. Igrači će biti upoznati sa svim detaljima njihove igre, koje su im prednosti, koje mane, gde su naše šanse, a na šta treba da obratimo pažnju. Fudbal je živ organizam i teško je sad govoriti šta će se dešavati na terenu. Takođe, fudbal svima daje šansu i zato je najpopularniji sport. Mislim da su nam okovi sa nogu spali posle pobede i oseća se na treningu da se lakše ulazi u pas, dribling, reskiranje, jer su igrači opušteniji i siguran sam da ćemo protiv Vojvodine pokazati najbolje izdanje", optimistačan je šef struke Napretka.

Probleme u građenju igre zadaje mu i novo pravilo u našem prvenstvu.

"Od ove godine obavezna su dva talentovana igrača u prvih 11, ne volim da kažem bonus, jer mi je to odvratna reč, dosta uslovljavaju, jer kada želiš da ih promeniš, menjaš celu koncepciju igre i filozofiju. Imamo ideju za meč u Bačkoj Topoli, na smemo da igramo u svojih 16 metara, jer ćemo u tom slučaju nekad posustati, tako da se spremamo i da napadnemo Vojvodinu".

Mada je njegova rola ostala u senci pobedonosnog trenutka, u kojem je Filip Krstić upisao prvenac u šampionatu, jasno je da je tihi junak Napretkove pobede protiv Spartaka bio golman koji je upravo protiv Subotičana debitovao za Kruševljane, Miloje Preković.

"Prošla utakmica donela nam je samopouzdanje, a ta pobeda plod je dobrog treniranja. Čisti smo i pošteni prema svemu, pa verujem da će se forma i rezultati podizati iz kola u kola. Vojvodina je kvalitetan protivnik, ima respektabilan stručni štab i igrače, ali uz dobru atmosferu i kompaktan kolektiv možemo i tamo da pozitivnog rezultata", pričao je iskusni čuvar mreže pred današnji meč.

Napredak nema velikih problema u rosteru pred utakmicu u Bačkoj Topoli, a treninzima se vratio i oporavljeni štoper Nemanja Đeković, te protiv Vojvodine treba očekivati sličan, ako ne isti sastav Čarapana kao protiv Plavih golubova.


MOZZART BET SUPERLIGA, ŠEST KOLO

Petak

Mladost - Čukarički 3:1 (2:0)

/Sisoko ag 25, Ljubomirac 35, 90+1 - Sisoko 75/

Subota

Tekstilac - Novi Pazar 2:1 (1:0)

/Đurić 10, Šavija 85 - Bačkulja 55/

Radnički Niš - Železničar 2:1 (1:1)

/Belaković 10, Pavlović 84 - Romanić 34/

Jedinstvo - IMT 2:3 (1:3)

/Damjanić 17, Aćimović 57 - Kurt 8p, Krstić 27, 38/

Nedelja

19.30 (1,55) Vojvodina (4,10) Napredak (6,25)

19.30 (2,20) OFK Beograd Mozzart Bet (3,35) Radnički 1923 (3,35)

Odloženo

Spartak – Partizan

Crvena zvezda – TSC



tagovi

Napredak KruševacFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara