Stevanović (©Starsport)
Stevanović (©Starsport)

Plavi Stevanović pred Zvezdu: Da nemoguće učinimo mogućim

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 17:48

"Videće se i u Beogradu da ekipa ima prepoznatljiv stil igre, disciplinu, borbenost i karakter pobednika", kaže Goran Stevanović, šef stručnog štaba Čarapana

Računao je Napredak sigurno na neki bod više na domaćim utakmicama u uvodu sezone, ali nijedan meč Kruševljani još uvek odigrali pod Bagdalom.

Tako su, praktično u svim mečevima na strani, Čarapani upisali dve pobede i dva remija uz tri poraza, a pre definitivnog povratka na stadion Mladost, sutra ih očekuje gostovanje aktuelnom šampionu Mozzart Bet Superlige, Crvenoj zvezdi (20.00).

Izabrane vesti

"Nismo uspeli da pobedimo na poslednjem meču (prim. aut. protiv OFK Beograda), ali sveukupno možemo biti zadovoljni sa odrađenim do pauze. Pobeda protiv Vojvodine, utakmica protiv Partizana daju veru i samopouzdanje da u narednom periodu možemo dosta toga. Nedelju dana smo pojačano radili, pa spustili ritam i pripremali se taktički i psihološki za utakmicu protiv Crvene zvezde. Ona je favorit, tu nema priče, ali je naše da joj otežamo put do pobede i nemoguće učinimo mogućim. Fudbal svima daje šansu i to je najveća draž ovog sporta. Uz sve teškoće i iskušenja, utakmica protiv Zvezde je i izlog za fudbalere. Videće se i u Beogradu da ekipa ima prepoznatljiv stil igre, disciplinu, borbenost i karakter pobednika", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Goran Stevanović, šef struke Napretka.

Njegov tim se na pauzi prvenstva pojačao dolascima levog beka Petra Ćirkovića i veziste Andrije Lukovića, a svaki dolazak pod Bagdalu ovog leta bio je dirigovan upravo od strane Gorana Stevanovića.

"Klub je uradio sve što je mogao da od početka priprema veliki deo igrača bude sa nama. Zadovoljan sam i sa dva poslednja pojačanja, jer se radi o talentovanim igračima dobrog karaktera, koji će se lako uklopiti u zdravu atmosferu i značiće nam u nastavku puno zbog rotacije", dodao je popularni Plavi.

Zanimljivo iskustvo protiv Crvene zvezde nosi Napretkov štoper Stefan Bukorac, koji je na proslavi jubileja na stadionu Rajko Mitić - 50 godina od njegovog postojanja - izvukao bod u Beogradu u dresu Donjeg Srema. Još interesantnije je da će domaćin i sutra protiv Napretka slaviti rođendan stadiona.

"Desetak godina je prošlo od trenutka kada sam sa Donjim Sremom remizirali 2:2 u poslednjem minutu protiv Zvezde. Bilo je sjajno, a i sutra će biti rođendanska atmosfera. Domaćin jeste favorit, ali i mi imamo svoje prednosti i psihološki smo spremni, te se nadam da ću još jednom uspeti da pokvarim slavlje", kazao je iskusni defanzivac.


tagovi

Goran StevanovićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara