Pjontekov (ne)realni optimizam: Promeniću klub kad budem vredeo 70.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.11.19. | 15:47

Poljak sebi postavi ciljeve za budućnost

Dok italijanska štampa danima piše o tome kako će mu Milan verovatno potražiti novu sredinu u formi pozajmice, Kšištof Pjontek se u domovini razmeće pričama koje u ovom trenutku nimalo ne deluju realno.

Reprezentativac Poljske je za nacionalnu televiziju TVP Sport rekao prilično ambiciozno da će iz Milana otići onog trenutka kada njegova vrednost bude drastično veća od trenutne...
“U fudbalu uvek morate sebi da postavite nove ciljeve. Milan me je platio 38.000.000 evra, a sada radim sve na sebi da vredim između 60.000.000 i 70.000.000 evra kada sledeći put budem menjao klub“, rekao je Pjontek.

Izabrane vesti

Ipak, svestan je da trenutno nije u situaciji da priča o tim milionima evra, pošto nije u najboljem igračkom momentu i pokušao je da opravda sebe...
“Počeli smo sve više da igramo bez stvorenih šansi, a zbog toga napadači najviše pate. Popravljamo se i samo je pitanje vremena kada ću početi opet da postižem golove. Niko se nije stavio u moju situaciju, jer jednog dana si papa, sledećeg osuđenik“.

Seća se Pjontek kako je izgledao njegov početak u Milanu, kada je popularni Pistolero nastavio seriju golova koju je započeo u Đenovi.
“Šokiran sam reakcijom navijača. Igrao sam na San Siru protiv Napolija, sećam se da sam imao čepove za uši i jasno sam mogao da čujem kako navijači pevaju moje ime i aplaudiraju mi. Tretirali su me kao da sam godinama tu, a ne kao da sam tek stigao“, priča Pjontek i nastavlja:
“Poljsku sam napustio kada sam imao 500.000 pratilaca na društvenim mrežama, sada ih imam oko milion i po. I dalje sam nogama čvrsto na zemlji, najvažnija stvar mi je fudbal. Na početku sam kariejre, ovo mi je tek druga sezona u Seriji A“.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara