Vladan Milojević (©MN Press)
Vladan Milojević (©MN Press)

Pitanje ponosa za Zvezdu i Milojevića: Bitka za prvi zajednički Kup

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.05.24. | 09:25

Crveno-beli večeras protiv Vojvodine igraju za četvrtu uzastopnu duplu krunu (20.15, TV Arena Sport P1)

Bitniji deo posla je završen. Crvena zvezda je odbranila titulu i sedmi put uzastopno osvojila Mozzart Bet Superligu. Proslava će biti u subotu na stadionu Rajko Mitić nakon utakmice poslednjeg kola sa Čukaričkim, ali ugođaj će biti potpun tek ako se večeras savlada i Vojvodina u finalu Kupa Srbije. Osvajanjem još jednog trofeja u masovnijem domaćem takmičenju crveno-beli će potvrditi dominaciju na domaćoj sceni rekordnom četvrtom duplom krunom. Više-manje tako nešto je i bilo očekivano pred početak sezone imajući u vidu ulaganja u tim i individualni kvalitet u odnosu na rivale, ali morali su Aleksandar Dragović i saigrači da idu zaobilaznim putem.

Stvari su na svoje mesto postavljene tek povratkom Vladana Milojevića na klupu umesto nesnađenog Baraka Bahara. Uspeo je pedantni strateg da vrati veru zvezdaške javnosti u ovu ekipu i iskoristi sav njen potencijal. Probudio je Šerifa Endijajea, vratio samopouzdanje Urošu Spajiću i Geloru Kangi, bio strpljiv sa Piterom Olajinkom... Donelo je to Crvenoj zvezdi još jednu sezonu s ubedljivom bodovnom razlikom u odnosu na rivale iz Mozzart Bet Superlige, iako je Milojevićev dolazak dočekan sa minusom u odnosu na Partizan.

Izabrane vesti

Nastavio je 54-godišnji Aranđelovčanin tamo gde je stao decembra 2019. godine, a večeras će u Loznici imati dodatni motiv da njegov tim savlada rivala. U dosadašnja dva pokušaja, Vladan Milojević i Crvena zvezda nisu uspeli da osvoje Kup Srbije. U sezoni 2017/2018 zaustavila ih je Mačva iz Šapca koja je u četvrtfinalu bila uspešnija na penale, dok je godinu dana kasnije Partizan bio uspešniji u finalu sa 1:0.

Mnogo toga uradio je Milojević u svom prethodnom mandatu, da bi u ovom nadogradio uspehe još jednom titulom, ali i pokazavši da je nadogradio svoje trenerske kvalitete. Bilo je onih koji su mu zamerali da važne utakmice igra previše defanzivno orijentisano, međutim, u prolećnim večitim derbijima sa Partizanom Zvezdin strateg je promenio pristup i napadačkom igrom stigao do bodova vrednih preokreta u prvenstvenoj trci i plasmana u finale Kupa. Sada će imati priliku da na isti način preko Vojvodine stigne do svog drugog pehara u tom takmičenju, nakon trijumfa sa Čukaričkim 2015. godine.

Odlično Milojević poznaje neke od najopasnijih igrača Vojvodine - Njegoša Petrovića, Andriju Radulovića i Aleksu Vukanovića, pa nema sumnje da će iskustvo iz perioda saradnje sa njima iskoristiti da ih neutrališe u pokušajima da ugroze Omrija Glazera. Od Milojevićevog povratka Crvena zvezda se samo jednom sastala sa Vojvodinom, pre nešto manje od mesec dana u prvenstvenom okršaju na Karađorđu. Nije bilo golova u toj utakmici, ali su gosti iz Beograda nastupili s nekoliko promena u sastavu nakon dve vezane pobede nad Partizanom i fizičkog i emotivnog pražnjenja u tim utakmicama. Delom i zbog skrivanja karata za večerašnji meč.

Uoči okršaja na Lagatoru, Crvena zvezda nema većih kadrovskih problema, tako da se očekuje najjači sastav od prvog minuta. Istih 11 koji su počeli protiv Partizana u polufinalnoj pobedi sa 2:0, a to su: Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić - Stamenić, Hvan - Bukari, Ivanić, Olajinka - Endijaje.

Iako su kupovi u svim zemljama manje bitna takmičenja nego lige, trofeji su ono što se na kraju broji, a u Crvenoj zvezdi vole da ih imaju u što većoj meri. Stoga je sigurno da u redovima šampiona neće manjkati volje i motiva da se osvoji četvrti uzastopni pehar Kupa Srbije, sedmi u tom takmičenju, a ukupno rekordni 28. ako gledamo kroz bivše države.



tagovi

Kup SrbijeFK Crvena zvezdaVladan MilojevićFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara