Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Piroćanci loši na gostovanjima

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.10.20. | 10:12

Loznica dočekuje Radnički na Lagatoru i ima ulogu blagog favorita. Oba tima imaju problema sa povređenim igračima. Domaćin bez suspendovanih Gorana Matića

Nastavlja se drugoligaški karavan u Srbiji, a 11. kolo Prve lige otvaraju danas (15.00) Loznica i Radnički iz Pirota na Lagatoru. Domaćin je na iznenađujućem šestom mestu, dok su gosti sa jugoistoka zemlje živnuli posle dolaska na kormilo mladog stručnjaka Nikole Puače.

Loznica je prošle nedelje pobedila IMT na Novom Beogradu sa 3:2, iako je gubila sa 2:0. Trener Dragan Mićić neće moći da računa na Gorana Matića, koji ima četiri žuta kartona.

Izabrane vesti

"Radnički je pismena ekipa, dobro igraju u poslednjim nekoliko kola i jaki su na lopti, biće teško, ali smo spremni za velike izazove. Za sada je sigurno da Matić neće igrati zbog kartona, a do početka utakmice videćemo kako će se osećati povređeni igrači i mogu li računati na njih“, rekao je Mićić za InfoLo.

Piroćanci igraju mnogo bolje na svom terenu. U gostima su slavili samo u drugom kolu u Sremskoj Mitrovici protiv Radničkog (2:1), a onda su vezali tri poraza. Početkom meseca su poklekli u Čačku protiv sve boljeg Borca (1:3).

Radnički iz Pirota je poslednjeg dana prelaznog roka doveo petoricu novajlija koji će pojačati konkurenciju u timu. Novi igrači su Miloš Ožegović, golman Rastko Šuljagić, Andrej Jakovljević, Miloš i Đorđe Kukolj.

Puača je radio u omladinskoj škloli Crvene zvezde, a prošlog meseca je preuzeo ekipu posle odlaska Dejana Čelara. On kaže da problem predstavlju konstantne povrede igrača i da će na utakmici izaće trenutno najbolji mogući sastav. Golman Rastko Šuljagić je rovit, povredu vuče i Mirković, a od prošle utakmice i Momić. U tim se vraća mladi makedonski napadač Marko Đorđievski, koji nije igrao prošle nedelje protv Zemuna, piše pirotski portal plusonline.rs.

Oba tima igraju efikasno u poslednje vreme. Loznica na četiri od pet poslednjih mečeva u drugoligaškoj konkurenciji je odigrala sa tri i više golova, dok je Radnički u seriji od četiri utakmice u kojima je dolazila kombinacija GG3+.

PRVA LIGA SRBIJE – 11. KOLO

Petak

15.00: (2,30) Loznica (3,05) Radnički Pirot (3,15)

Subota

15.00 Borac 1926 - Radnički 1923

15.00 Žarkovo - Dinamo V.

15.00 Zemun – Kabel

18.00 Kolubara – IMT

Nedelja

15.00 Budućnost – Radnički SM

15.00 Jagodina – Sloga

15.00 Trajal – Grafičar

15.00 Železničar – Dubočica

***kvote su podložne promenama



tagovi

SrbijaPrva liga SrbijeSrbija 2LoznicaRadnički Pirot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara