Pirlo o svom nasledniku: Kompletniji je od mene, najtalentovaniji je vezista u Italiji

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.05.20. | 22:12

Legendarni plejmejker ne štedi komplimente na račun mladog veziste

Otkako se Sandro Tonali pojavio u italijanskom fudbalu, stalno ga prate poređenja sa Andreom Pirlom.

Italijanski vezista je u profesionalnom fudbalu debitovao u Seriji B pre nepune tri godine kao 17-godišnjak u timu Breše. A upravo je Breša klub u kojoj je kao tinejdžer počeo i Andrea Pirlo. Legendarni as je imao samo 16 godina kada je zaigrao u Seriji A i postao talenat o kojem je brujala Italija.

Izabrane vesti

Tonali je igrama u drugoligaškom fudbalu čak stigao i do poziva u seniorsku reprezentaciju Italije sa samo 18 godina. Ušao je sa Brešom u Seriju A i tamo nastavio da otkriva veliki potencijal. Ima čak i fizičke sličnosti sa Pirlom, a igra i na sličnoj poziciji.

O svom nasledniku se večeras u razgovoru za italijanske medije pohvalno izjasnio i sam Pirlo.

„Znam da mnogi pričaju da je on moj naslednik. Ali po mom mišljenju, on nije tip igrača poput mene. Više ličimo po tome što on igra u Breši gde sam i ja bio. Kao i zbog slične frizure. Ja ga vidim kao drugačiju vrstu fudbalera. Kompletniji je od mene. Bolji je i u fazi odbrane, i u postavljanju. On je miks mene i nekih drugih igrača. Sigurno je trenutno najtalentovaniji italijanski vezista, ali ga ne vidim kao mog naslednika jer igra drugačiji fudbal. Ubeđen sam da će postati veliki igrač“, nije štedeo komolimente nekadašnji fudbaler Intera, Milan i Juventusa.

A upravo se velika trojka italijanskog fudbala najviše interesuje za Tonalija i očekuje se da karijeru nastavi u jednom od ovih klubova. Možda već od sledećeg leta. Pominju se čak Barselona i Pari Sen Žermen kao zainteresovani, ali je najverovatnije da će mladi vezista ostati u Seriji A. Ranije je isticao da je navijači Milana i da bi voleo da nastavi karijeru među Rosonerima, ali je pitanje koliko je Milan sada sposoban da pobedi u finansijskoj trci sa velikim rivalima.

(FOTO: reuters)


tagovi

Sandro TonaliAndrea Pirlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara