Stadion Pirina iz Blagoevgrada (©Wikipedia)
Stadion Pirina iz Blagoevgrada (©Wikipedia)

Pirinov gazda pobesneo: Sve vas poznajem, većina mi duguje novac - ostavite nas na miru ili će vam porodice ispaštati!

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.06.24. | 13:28

Preteća poruka Georgija Spasova na društvenim mrežama privukla pažnju bugarske javnosti

Pirin iz Blagoevgrada je posle tri sezone ispao iz elitnog ranga bugarskog fudbala, što je veoma teško palo novom vlasniku tog kluba Georgiju Spasovu. Pirinu je došao glave poraz od Lokomotive u Sofiji (0:1) u poslednjem kolu, a nekoliko dana posle toga Spasov je zapretio javno svima koji kritikuju rad njegove uprave.

Lokalni biznismen iz Blagoevgrada, koji je od ranije finansijer tamošnjeg košarkaškog, boks i ženskog fudbalskog kluba je otkupio 75 odsto akcija Pirina u aprilu ove godine. Međutim, svega mesec i po dana posle toga ekipa mu je ispala u drugi rang.

Izabrane vesti

Naravno, navijačima je sve to teško palo i nije mali broj onih koji su vređali Spasova i njegove saradnike. Bilo je i raznih kritičkih tekstova u medijima, pa se gazda Pirina obratio na društvenim mrežama.

Prvo nisam želeo da odgovaram na sve gluposti koje su bile bačene pred nas posle ispadanja iz prve lige, ali sve ima svoje granice, pa mora i glupost. Uradili smo sve što smo mogli i što je zavisilo od nas, sve ostalo je bilo na timu. Plate fudbalerima su plaćene apsolutno na vreme, bonuse koje su zaradili su dobijali već sutradan. Najavili smo i duplirane nagrade za opstanak. Pa dobro, nismo uspeli, ali nije mi ni palo na pamet da sada odustanem“, napisao je Spasov.

On uverava da će se Pirin veoma brzo vratiti u elitni rang, odnosno da će se u Blagoevgradu opet igrati najbolji fudbal u zemlji.

Posle utakmice sa Lokomotivom iz Sofije sam ostao na stadionu do 03.30 ujutru, pravio sam plan kako da se najbrže moguće vratimo u prvu ligu. To će se i dogoditi, neću ostaviti automobil u blatu. Svima onima koji pokušavaju da sakupe političke dividende na račun Pirina mogu da poručim samo – budite oprezni, jer sve vas poznajem! Većina vas mi duguje novac! Ostavite ovaj klub na miru, pustite ljude da rade svoj posao, jer obećavam vam da ću prognati sa stadiona i vaše porodice“, zapretio je Spasov.

Pored Pirina, u drugi rang je ispao i Etar, dok je Botev iz Vraca uspeo da se spase kroz baraž pobedom nad Marekom (2:1). Umesto Pirina i Etara će u eliti sledeće sezone da igraju Spartak Varna i Septemvri iz Sofije.



tagovi

Bugarska 1Pirin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara