Elvis Manu (©Reuters)
Elvis Manu (©Reuters)

Pirin nema šta da traži u Razgradu: Ludogorec se sprema za CSKA

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 12:17

Bugarska 1: Branilac titule šampiona veliki favorit protiv ekipe iz Blagoevgrada

Sa evropskim izazovima za ovu kampanju je gotovo, ali valja odbraniti domaću scenu. "Večiti" prvak Bugarske remijem sa Midtjilandom se časno oprostio od Lige Evrope u poslednjoj utakmici grupne faze i tako pomogao Crvenoj zvezdi da se sa prvog mesta vine u osminu finala, a četiri dana posle duela sa Dancima očekuje ga poslednji duel na svom terenu u 2021. U goste mu u okviru 19. runde nacionalnog šampionata dolazi Pirin iz Blagoevgrada (15.30).

15.30: (1,15) Ludogorec (7,00) Pirin (15,0)

Izabrane vesti

Sastav iz Razgrada je apsolutni favorit za tri boda. Izabranici Stanislava Genčeva su lideri na tabeli i čak i u slučaju remija prezimiće na vrhu lige. Ipak, niko u taboru Orlova verovatno ne misli o takvom ishodu meča. Ludogorec je besprekoran kod kuće, sa svih devet pobeda, i malo je verovatno da će pogrešiti protiv ekipe sa najslabijom odbranom od početka sezone.

Pirin će pokušati da priredi iznenađenje, kao protiv CSKA Sofije pre nedelju dana kada je osvojio bod, i da se odmakne od dna tabele. Momci iz Blagoevgrada imaju samo tri pobede do sada i u tome su nadmoćniji samo od Carskog sela. Orliće iz Blagoevgrada će ponovo predvoditi Radoslav Mitrevski, koji je privremeno preuzeo trenersku funkciju posle smene Vorena Finija.

"Znamo da će biti teško protiv šampiona Bugarske, i to na njegovom terenu. Ali nama je cilj da se predstavimo na dobrom nivou. Momci su tokom nedelje dobro trenirali i uprkos našoj nepovoljnoj poziciji na tabeli uveren sam da ćemo uspeti da pokažemo najbolje moguće lice", rekao je Mitrevski.

Pirin će biti bez kažnjenog Stanislava Manoleva, koji je doneo remi protiv CSKA golom u 90. minutu, a dosta promena se očekuje u sastavu Ludogoreca. Genčev je svestan da ga kroz nedelju dana čeka bitka sa CSKA, glavnim izazivačem u trci za tron, i otuda se očekuje da odmori nekolicinu prvotimaca.

Pirin nikada nije pobedio Ludogorec u najjačem rangu. Bilans ove dve ekipe je sedam pobeda tima iz Razgrada i dva remija uz gol-razliku 22:5. Na početku sezone Pirin je u Blagoevgradu izgubio od šampiona sa 3:1.

BUGARSKA 1 - 19. KOLO

Petak

Lokomotiva Plovdiv - Botev Vraca 2:4 (1:3)

Subota

Lokomotiva Sofija - Arda 2:0 (2:0)

CSKA 1948 Sofija - Slavija Sofija 1:1 (0:1)

Botev Plovdiv - Carsko selo 2:1 (1:1)

Nedelja

CSKA Sofija - Černo More 2:0 (2:0)

Beroe - Levski 1:1 (0:1)

Ponedeljak

15.30: (1,15) Ludogorec (7,00) Pirin (15,0)

*** kvote su podložne promenama

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

-----------------------------------------------



tagovi

Bugarska 1LudogorecPirin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara