Ivan Rakitić je završio u Barseloni, odbio Juventus i vraća se u grad koji mu je promenio život

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.03.20. | 10:02

Zbog žene svog života

Budućnost Ivana Rakitića nije više u Barseloni, ali i jeste u Španiji.

Iskusni Hrvat će na kraju sezone napustiti Barselonu i vratiti se u Sevilju, javlja katalonski Mundo Deportivo.

Izabrane vesti

Od letos se spekuliše o Rakitićevom odlasku iz Barselone. Klub je tada hteo da ga se reši, nudio ga kao deo trampe za Nejmara, pretio mu da neće igrati, ali Hrvat nije želeo da ide. Kada je sezona krenula loše, tadašnji trener Valverde je ipak rešio da vrati Rakitića u startnih 11, ali zimus su opet krenuli pritisci da napusti klub. Juventus je nudio 42.000.000 evra za njega, Barsa je trljala ruke, ali je Rakitić odbio i tu ponudu. Novi trener Kike Setjen ga je opet sklonio iz startne postave jer mu se ne uklapa u filozofiju pozicionog napada i jasno je da je Rakitić završio svoje na Kamp Nou.

Jasno je to i njemu pa je prelomio gde će dalje. Odlučio je da se vrati u Sevilju iz koje je pre šest godina došao u Barsu za 18.000.000 evra i ispostavio se kao jedno od najboljih pojačanja slavnog kluba u ovoj deceniji.   

Rakitić ima još godinu dana ugovora i Barsa će biti primorana da ga proda narednog leta ispod stvarne vrednosti. Sevilji je potreban takav igrač koji će pomoći iskustvom da se, a Rakitić se vraća u grad koji mu je promenio život. Zbog roga je odbio i Ateltiko Madrid.

Kada je u januaru 2011. godine došao iz Šalkea u Sevilju za samo 2.500.000 evra, malo ko je mogao očekivati da će mu karijera tako napredovati. U Sevilji mu se sve promenilo prvog dana kada je upoznao buduću suprugu Rakel Mouri.
„Tek smo sleteli u Sevilju, sutra su me čekali lekarski pregledi, bilo je kasno uveče i predložio sam bratu da siđemo do hotelskog bara i popijemo piće. Te reči su mi promenile život. Primetio sam prelepu ženu koja radi za šankom. Ali, iako govorim pet jezika, nisam znao španski i nisam mogao ništa da joj kažem osim ’Ola’. Još jedan veliki klub me je pozvao te večeri i nudio mi da pogazim reč datu Sevilji, brat me je pitao da izaberem, ali ja sam već znao da ostajem u Sevilji i da će mi ona konobarica postati žena“, pričao je kasnije Rakitić.

Tri meseca je Rakitić živeo u hotelu i svakog dana se trudio da osvoji Rakel.
„Kada god bih je video, kao da bi bomba počela da otkucava u meni. Nedelju po nedelju sam učio španski i naučio da kažem više od ’Kafu i fantu, moliću’. Mnogo sam koristio ruke u pokušajima da joj nešto objasnim i njoj je to bilo smešno. Bilo je suludo koliko kafe sam pio tih dana da bih bio u njenoj blizini. Pozvao sam je da izađemo najmanje 30 puta i nijednom me nije odbila, ali je uvek nalazila neki izgovor. Posle tri meseca sam se preslio iz hotela u kuću, bio sam tužan misleći da je gotovo, ali sam nastavio da dolazim u hotel na kafu. Posle sedam meseci je izašla sa mnom kada sam je konačno uhvatio slobodnu da ne radi“.

Rakitić i Rakel su već devet godina zajedno, imaju dve ćerke i sledećeg leta se vraćaju u sunčanu Andaluziju koja ih je spojila.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara