Stefano Pioli (©Reuters)
Stefano Pioli (©Reuters)

Pioli prihvatio saudijske milione

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.07.24. | 09:37

Bivši trener Milana stiže u Al Itihad

Nije se Marselo Galjardo dugo zadržao u Al Itihadu, ali je boravak u Saudijskoj Arabiji skupo naplatio. Stigao je novembra prošle godine, međutim, nakon petog mesta u prvenstvu sa ekipom u kojoj su Karim Benzema, Engolo Kante i Fabinjo, usledio je rastanak. Nimalo prijatan po klub iz Džede, pošto je Argentinac zahtevao ugovorom garantovanih 30.000.000 evra obeštećenja u slučaju otkaza.

Da li mu je Al Itihad isplatio kompletan iznos (još) nije poznato, ali je na klupskom sajtu javnost kratkom objavom informisana da je definitivno došlo do rastanka sa argentinskim strategom. Prethodnih dana kao njegovi naslednici najčešće su se pominjali Marko Silva i Stefano Pioli, a nakon što je Portugalac sa klupe Fulama odbio ponudu, jasno je bilo da će poverenje biti ukazano Italijanu.

Izabrane vesti

Po poslednjim informacijama, Pioli je postigao dogovor sa saudijskim klubom i potpisaće trogodišnji ugovor, kojim će navodno zarađivati 18.000.000 evra godišnje.

Stefano Pioli se po završetku prošle sezone rastao sa Milanom u koji je stigao oktobra 2019. U sezoni 2021/2022 uspeo je da vrati titulu na San Siro, a potom je vodio Rosonere do polufinala Lige šampiona. Prethodnu takmičarsku godinu Milan je završio na drugom mestu Serije a, ali sa čak 19 bodova manje od šampiona Intera, što je bio povod za rastanak sa 58-godišnjim trenerom iz Parme.


tagovi

Stefano PioliAl ItihadLetnji prelazni rok 2024ac milan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara