(Reuters)
(Reuters)

Piksiju se ispunila želja: Na EURO vodi 26 igrača

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 10:58

UEFA upalila zeleno svetlo

Tražio je – dobio je. Nije jedini, ali jeste bio među zagovornicima ideje da svaku reprezentaciju na Prvenstvu Evrope predstavlja 26 fudbalera i toliko će ih Dragan Stojković povesti u Nemačku.

U ponedeljak je na sastanku Komiteta za reprezentativna takmičenja UEFA odobrila predlog selektora da se na završnu smotru povede navedeni broj fudbalera. Taj predlog se prvi put čuo zvanično pre dve sedmice na sastanku u Dizeldorfu, na kome su se okupili svi selektor učesnici kontinentalne smotre, da bi u međuvremenu krovna organizacija upalila zeleno svetlo. Odluka još nije potvrđena, ali ostrvski Skaj sport naglašava da će Izvršni komitet UEFA ozvaničiti ideju. Čak i pre 22. maja kad će se uživo sastati, jer ovakvi zaključci mogu da se donesu i na takozvanim „telefonskim sednicama“.

Izabrane vesti

Suština je sledeća: broj igrača u odnosu na prethodni šampionat će ostati isti. Tad je UEFA dozvolila 26 imena i prezimena u protokolu usled posledica pandemije virusa korona. Kako se po tom pitanju situacija u međuvremenu stabilizovala bilo je predloga da se vrati na stari broj od 23 učesnika po selekciji, međutim, isto tako veliki je broj utakmica tokom klupske sezone, igrači su iscrpljeni, povrede uzimaju maha i zato je većina selektora za to da u konkurenciji ima trojicu igrača više. Molba im je uslišena.

Podsetimo, svi selektori su u obavezi da najkasnije do 7. juna pošalju u UEFA spisak igrača na koje računaju. Tri dana ranije Orlovi će u Beču igrati kontrolni susret sa Austrijom, a zatim 8. juna gostovati u Stokholmu kako bi protiv Švedske uhvatili zalet za mečeve grupne faze sa Engleskoj, Slovenijom i Danskom.




tagovi

Evropsko prvenstvoEURO 2024fudbalska reprezentacija SrbijeOrloviDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara