Piksijeve mlade snage: Sava Čestić debituje za Srbiju! Tu su i Terzić, Joveljić i Marko Ilić

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 12:08

Stojković vodi 20 igrača u Aziju

Podmlađena srpska reprezentacija kreće put Japana! Selektor Dragan Stojković je objavio spisak putnika na azijsku turneju na kojem je 20 igrača, a većina iskusnijih je dobila poštedu.

Ovu akciju reprezentacije propustiće, recimo, kapiten Dušan Tadić, pa defanzivac Nikola Milenković, vezista Sergej Milinković Savić, te Filip Kostić... Priliku će dobiti igrači koji su do sada imali manju minutažu, kao Marko Grujić, Andrija Živković, Ivan Ilić...

Izabrane vesti

Poštedu, ipak, nije tražio Aleksandar Mitrović, koji će uz imenjaka Stefana biti „vođa puta“ za mečeve u Japanu.

Srpska fudbalska javnost će imati priliku da se upozna i sa dvojicom debitanata, golmanom Markom Ilićem, nekadašnjim čuvarom mreže Voždovca, koji je sada član belgijskog Kortrajka, a tu je i štoper Sava Aranđel Čestić, rođen u Ofenbahu, član je Kelna, ali je i u mlađim kategorijama nosio dres Orlova.

Prema programu koji nam sledi od ponedeljka 31. maja počinjemo sa treninzima i pripremama za prijateljski meč sa Jamajkom i utakmicu na Kirin kup čelendžu protiv Japana. Sa zadovoljstvom smo prihvatili da učestvujemo na ovom prestižnom turniru. U sklopu priprema za odlazak u Japan, u sredu 2. juna u Sportskom centru odigraćemo trening meč protiv naše Mlade reprezentacije (U21), koji će biti zatvoren za javnost. O svemu ćemo više pričati na konferenciji za medije koja će biti održana u danu kada se reprezentacija okuplja, u ponedeljak“, izjavio je selektor Dragan Stojković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Na spisku za mečeve sa Jamajkom (7. jun) i Japanom (11. jun) su:

Golmani: Predrag Rajković (Rems), Marko Ilić (Kortrajk), Đorđe Nikolić (Bazel)

Odbrana: Stefan Mitrović (Strazbur), Sava Aranđel Čestić (Keln), Uroš Spajić (Krasnodar), Strahinja Pavlović (Monako), Marko Petković (TSC), Aleksa Terzić (Empoli), Mihailo Ristić (Monpelje).

Sredina: Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Darko Lazović (Verona), Ivan Ilić (Verona), Marko Grujić (Liverpul), Andrija Živković (PAOK).

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Dušan Vlahović (Fjorentina), Dejan Joveljić (Volfsberger), Filip Đuričić (Sasuolo).


tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara