Stojković (©MN Press)
Stojković (©MN Press)

Piksi zna razloge poraza: Nedostajalo svežine, kvalitet na strani Danske

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 20:25

„Smatram da smo prvo poluvreme odigrali u egalu“, kaže selektor Orlova

Pala je Srbija na „Parkenu“ bez ispaljenog metka: dok je odbrana držala „nulu“ bilo je koliko-toliko dobro, a posle toga – nikako.

Orlovi nisu stvorili ni šansu za gol, a izgubili su 2:0. Selektor Dragan Stojković Piksi smatra da zna razloge poraza u Danskoj.

Izabrane vesti

Imali smo kadrovskih problema i znali smo da će na fizičkom planu biti jako teško. Momci su dali sve od sebe, ali videlo se da nema svežine. A, odigrati u tri dana ovako dve teške utakmice, nije lako“, ocenio je Stojković za Arenu sport.

Selektor Orlova tvrdi da je njegov tim odigrao ravnopravan meč sa Danskom u prvih 45 minuta.

„Smatram da smo prvo poluvreme odigrali u egalu. Nisam primetio nijednu njihovu ozbiljnu šansu, niti raspad sistema naše igre. Delovali smo sigurno, bez ikakvih problema, ali u nevreme smo primili gol. Bio sam siguran da će se prvo poluvreme završiti 0:0, pa da u drugom sa nekim izmenama, promenama sistema, strategije... Primili smo taj gol, VAR soba je odlučila ponovo protiv nas. Drugo poluvreme se videla fizička nadmoć na strani Danske. Ne treba previše kritikovati, završili smo ovaj ciklus sa jednim bodom, ali imamo i utakmice kod kuće, pa ćemo videti“.

Priznao je Stojković da je Danska u ovom momentu bolji tim.

„Ako poredimo ekipu Danske sa nama videćete da je individualni kvalitet na njihovoj strani i treba biti pošten i to priznati. Oni su kompletna ekipa, nisu imali problema i pored igrača koji nisu došli. A, mi smo imali trojicu koji su došli, pa otišli zbog povreda. To pravi dodatni problem“.

Nije hteo Stojković mnogo da priča o planovima za oktobar.

„To ćemo videti, imamo mesec dana do toga. Videćemo na koga možemo da računamo. Za to nam Liga nacija služi, jer nemamo mi razmišljanja o tome da ćemo igrati finale, to nam nije cilj. Prioritet je da vidimo na koga možemo da računamo. Možda bude promena“, poručio je selektor Stojković.


tagovi

Dragan Stojković PiksiLiga nacijafudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara