Dragan Stojković Piksi (AFP)
Dragan Stojković Piksi (AFP)

Piksi: Španija je druga dimenzija, Mitrović imao zlatnu šansu

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 23:23

"Španija odlična, a sa naše strane - loše", kaže selektor Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Kordobe)

Jedna od onih utakmica koje je bilo teško gledati, ili ako je neki navijač Srbije uspeo da se prabaci u drugačiji režim, skloni navijačku pristrasnost po strani i jednostavno se prepusti uživanju u fudbalskoj izvedbi reprezentacije Španije.

Izabrane vesti

Savršenstvo bez mane. Tako je izgledala Španija bez sedmorice startera iz finala Evropskog prvenstva. Neverovatno, ali istinito. Furija raspolaže tolikim kvalitetom i takvom uigranošću da protiv reprezentacija koje ne spadaju u evropski krem, poput Srbije, nije previše važno kojih će 11 istrčati na teren.

Slično je skrivanje lopte Srbiji od strane Španaca video i selektor Dragan Stojković.

"Čestitam na zasluženoj pobedi. To je svima jasno. Španija odlična, a sa naše strane - loše. Kada vidite kvalitet na terenu, Španija je tim koja nema nijedan problem u igri. Od golmana Raje do Morate. Trebalo bi biti pošten i reći da su druga dimenuija. To smo videli. Daleko tehhnički bolji, brži, sa izraženim idejama... Sve je bilo na njihovoj strani. Nisu slučajno šampioni."

Upitan je selektor na konferenciji i kakva mu je bila zamisao sa Dejanom Joveljićem u startnih 11. Mada je utisak da i da je na teren u Kordobi istrčao i znatno jači tim Srbije, da su bili dostupni oni koji zbog povreda nisu tu, slika ne bi bila drugačija. Mada se Piksi sa tim nije saglasan.

"Luka Jović se požalio na problem sa pubisom, bio je u planu, ali nije bilo realno. Smatrao sam da jedan napadač koji može dobro da se kreće, može da pomogne timu, da Mitrović ne bi bio sam u napadu. Prvi put igramo u A diviziji sa dosta kadrovskih problema, drugačija bi slika bila."

Pitanje je i da li bi se dosio kakav čudan obrt da je Aleksandar Mitrović u 64. minutu unovčio praktično jedinu pravu šansu za Srbiju. Dobio je loptu s desna od Koste Nedeljkovića, imao nešto, za napadača njegovog kvaliteta i renomea, nalik ziceru, ali je nekontrolisano gađao pored gola.

"U ovakvim utakmicama vidite da tim koji ima potpunu dominaciju može da pogreši. Imali smo tu zlatnu šansu. Da je došlo do egzekucije pitanje je kako bi bilo. Kasnije je sve bilo teže."

Imao je selektor i završnu reč.

"Bez obzira na poraz, iskustvo za nas je dobro. Dobro je da smo igrali sa Španijom, prvakom Evrope, da mlađi osete kako je to igrati protiv šampiona. To su velike stvari koje će im značiti u daljoj karijeri. Utisak je da Španija bez problema može da sastavi dva tima podjednakog kvaliteta. Moćna fudbalska sila, trebalo bi im čestitati i to je to."



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija ŠpanijeDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara