Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi

Piksi ostaje selektor!

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.24. | 14:24

Srbija u Ligu nacija u septembru kreće sa istim šefom stručnog štaba

Dragan Stojković Piksi biće selektor Srbije i u narednom periodu, saznaje Mozzart Sport.

Trpeo je brojne kritike - i zaslužene i nezaslužene, Stojković posle dva osvojena boda na Evropskom prvenstvu i poslednjeg mesta u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, međutim, Orlovi će i u UEFA Ligu nacija koja počinje u septembru ući sa dosadašnjim selektorom.

Izabrane vesti

Ovakva odluka biće potvrđena na Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije koja bi trebalo da bude održana u petak.

Piksi je dobio podršku da nastavi sa mandatom tokom kojeg je odveo Orlove na Svetsko prvenstvo u Kataru i Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a glavni cilj biće mu da Srbija bude učesnik i Mundijala 2026. godine, koji će biti održan u SAD-u, Kanadi i Meksiku. Podsetimo, Stojković je pred EURO 2024 potpisao novi ugovor, baš do 2026. godine, ali je taj papir postao upitan posle razočaravajućeg nastupa na EP. I biće revidiran, odnosno nešto finansijski skromniji.

Stojković, dakle, ostaje, ali to se ne može reći za sve druge u Fudbalskom savezu Srbije. Prema našim saznanjima, rukovodstvo FSS pretrpeće brojne promene - potpredsednik Branislav Nedimović već je podneo ostavku, isto je najavio generalni sekretar Jovan Šurbatović, a ni drugi funkcioneri nisu sigurni na svojim pozicijama.

Goruće pitanje je rešeno, zna se ko će predvoditi Srbiju na startu Lige nacija početkom septembra na stadionu Rajko Mitić protiv finaliste Evropskog prvenstva Španije, a u narednim danima očekuje se rasplet i kada je u pitanju organizacioni deo FSS, i nova kadrovska rešenja na brojnim funkcijama.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara