©Star Sport
©Star Sport

Piksi: Kakav baraž? Ne razmišljamo o njemu! Hoćemo li otići na Evropsko prvenstvo? Hoćemo!

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 13:13

"Ne razmišljamo o trećem mestu, već želimo da Srbija bude na Evropskom prvenstvu posle 24 godine. Sve respektujemo, ali najviše nas same", kaže selektor Orlova

Dragan Stojković je pun samopouzdanja dočekao žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a takvog raspoloženja je bio i nakon njega. I to ne zbog činjenice što je Srbija imala idealan žreb u Frankfurtu, već zbog toga jer je svestan snage i momenta u kom se nalazi njegova reprezentacija.

Prema njegovim izjavama za Arenu Sport, mogao se steći utisak da ga protivnici nisu previše interesovali.

Izabrane vesti

"Rekao sam i ranije, ko god da dođe od protivnika mi imamo svoje ciljeve. Nema tu prevelike priče. Jedna vrlo otvorena grupa, skoro pa komšijska. Možemo svuda autobusom, da uštedimo koji dinar jer ne moramo avionom. Ne interesuju me protivnici, fokusiran sam na naš tim. Moramo da imamo određene informacije kao svi treneri, žreb je završen, ima vremena da se isprate sve ekipe malo bolje", rekao je Piksi.

Selektor Orlova nije mogao ni da pretpostavi da će dobar broj prijatelja sa kojima se susreo pre žreba potom biti i njegovi protivnici u predstojećim kvalifikacijama.

"Bilo je mnogo ljudi, video sam Deju, Krstajića... Svi smo mi prijatelji, sad ćemo se sresti kao neki protivnici, ali sve je to fudbal. Nismo pričali o žrebu. Možda negde kroz razgovor da se provuklo, da ne bi možda voleli.... Ali ko to može da odredi, biće nam drago da se vidimo u Beogradu i Podgorici".

Sve je otvoreno po pitanju plasmana, pošto direktno idu dve selekcije iz svake grupe, a čak i ukoliko Srbija bude treća ima osiguran baraž za takmičenje koje čeka od 2000. godine.

"Kakav baraž? Ne razmišljam o baražu, naš cilj je da idemo u Nemačku. Ne razmišljamo o trećem mestu, već želimo da Srbija bude na Evropskom prvenstvu posle 24 godine. Sve respektujemo, ali najviše nas same. Dobro je sve ovo. Ono što je sada najvažnije jesu Doha, Katar i Svetsko prvenstvo. Hoćemo i možemo da se plasiramo ne EURO. Da li ćemo otići na Evropsko prvenstvo - otići ćemo i to je to", zaključio je Piksi za Arenu.


tagovi

Dragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara