(©MN Press)
(©MN Press)

Piksi izabrao stručni štab: Dika prvi saradnik, Japanac menja Milutinovića, tu je i Živković

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 21:12

Očekuje se dolazak još nekoliko stručnjaka

Sve ide ka tome da će Dragan Stojković do kraja nedelje i zvanično postati novi selektor Srbije.

Posle podataka o plati koja je ponuđena nekadašnjem reprezentativcu za angažman u Fudbalskom savezu Srbije, isplivala su i imena njegovih najbližih saradnika. Portal 24sedam navodi da će važnu ulogu imati bivši golman Crvene zvezde, Stevan Dika Stojanović, ali još nije definisano koju. U zavisnosti od toga šta će dalje biti sa direktorom svih selekcija, Vladimirom Matijaševićem, odnosno da li će pristati na smanjena ovlašćenja, Stojanović će biti postavljen ili na mesto tim-menadžera ili sportskog direktora.

Izabrane vesti

Kada je reč o zaduženjima za rad sa igračima na terenu, 24sedam piše da će među Piksijevim asistentima biti Bratislav Živković i Marko Perović, koji su već sarađivali sa njim u Kini, dok će uloga trenera golmana biti poverena Aleksandru Kociću, a umesto dosadašnjeg kondicionog trenera, Andreje Milutinovića - koji će u moskovski Dinamo, a po ugovoru sa FSS ne sme da radi uporedu u nekom klubu - biće pozvan Japanac kog Stojković poznaje još iz Nagoje, mada postoji mogućnost i da iz mlade reprezentacije bude prekomandovan Ratko Radojičić, koji je putovao sa reprezentacijom Superlige na nedavnu centralnoameričku turnerju.

Očekuje se, ipak, da uz pomenuta imena budu angažovani još neki stručnjaci na taktičkom planu.

Podsetimo, novi selektor debitovaće na klupi Orlova krajem marta, na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022, u utakmici protiv Republike Irske u Beogradu (24.3). Tri dana kasnije je duel sa Portugalom, takođe kod nas, a onda sledi gostovanje u Azerbejdžanu 30. marta.



tagovi

Dragan Stojković PiksiFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara