Dragan Stojković (©MN Press)
Dragan Stojković (©MN Press)

Piksi: Budimo realni, nemamo 50 pobeda na EP

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 18:32

"Ne volim kad je neko stalno negativan“, ističe selektor Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Minhena)

Pre neki dan je tražio podršku, što i dalje stoji, a sad zahteva – objektivnost. Za obe poruke upućene fudbalskoj Srbiji ima Dragan Stojković utemeljenje.

Izabrane vesti

Logično je da navijamo za reprezentaciju i kad joj ne ide (Škoti su najbolji primer), ali selektor se nada da bi u posmatranju svega što se desilo u Nemačkoj valjalo rasuđivati na osnovu činjenica. Za jednom je i posegnuo.

"Analiziraćemo kad se sve završi. Sigurno će biti polemika, ali ne volim kad je neko stalno negativan, kad samo tako gleda na stvarnosrt. Niko ne može da ospori igračima da trče, bore se, ulažu maksimalan napor, sudbinu. Samo da vas podsetimo da smo prvi put posle 24 godine došli na EURO. I da imamo samo jednu pobedu na završnim turnirima EP, protiv Norveške. Nemamo ih 50. Valjalo bi biti realan, ne preterivati u ocenama“, pojasnio je Stojković iz pres sale stadiona Bajerna, veče pred utakmicu sa Danskom.

SPECIJAL: SRBIJA PROLAZI GRUPU, A HRVATSKE ISPADA - 3,70

Uz jednu korekciju. Naš državni tim zapravo ima dve pobede na završnim turnirima najjačih kontinentalnih selekcija. Jednu kad je golom Dragana Džajića savladao Englesku 1968. i tu nad Norvežanima, sa Stojkovićem kao protagonistom 2000. Što ne menja utisak. No, kako ranije reče, planira da promeni istoriju.

"Utakmica sa Danskom je najvažnija u grupi, jer određuje našu sudbinu. Ne sme da se potceni danski tim, niti to radimo, ali verujemo da možemo da igramo sa njim".

U Kopenhagenu i ostalim gradovima danima se polemiše da li su Dinamiti konkretniji kad je Kristijan Eriksen u igri od prvog minuta ili donosi ekipi dimenziju više kad uđe.

"Obeležio je eru fudbala, njegova karijera je fenomenalna. Posebno mi je drago da je posle zdravstvenih problema i dalje među nama, živ, igra. Više bih voleo da počne na klupi, jer je opasan i inteligentan, sa loptom zna sve, poseduje tačnost i preciznost, šut mu je nezgodan za svakog golmana sveta. Bilo da počne ili uđe, moramo na Kristijana da obratimo pažnju, držimo da dalje od opasne zone, to će biti jedan od zadataka za naš vezni red".

SPECIJAL: SRBIJA PROLAZI GRUPU SA DVA BODA - 35!

I ostali momci će biti na ozbiljnom testu protiv narednog protivnika, koga odlikuje fizička snaga.

"Istorija je pokazala da Danska ima snažne momke, u svim sportovima, naročito u fudbalu. Dobar je predstavnik Skandinavije. Iako smo se posle tri utakmice zajedno vratili iz Katara, poštujem danski fudbal, selektor je sjajan dasa, igrači isto i biće nam fizičkom planu izazovno da odgovorimo. A nije samo to važno, jer je Danska i tehnički vrlo dobra selekcija", dodao je Stojković.



tagovi

EURO 2024Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara