Met Doerti ©Reuters
Met Doerti ©Reuters

Pevci imaju novog desnog beka: Nije lep za oko, ali je efikasan i sam izmišlja poziciju na terenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.08.20. | 11:52

Met Doerti stigao iz Vulverhemtona i stavio paraf na ugovor do 2024. godine

Od trenutka kada je Kajl Voker na leto 2017. godine otišao u Mančester Siti za sumu veću od 50.000.000 evra traje večita potraga Totenhema za pojačanjima na desnom beku. Zapravo, tako deluje u ovom trenutku, a nije ni daleko od istine. Jer, praktično svakog leta dođe po neko pojačanje na ovoj poziciji, a evo još jednog. I to krajnje specifičnog.

Dosadašnji desni bek Vulverhemtona Met Doerti (28) stigao je za obeštećenje od oko 17.000.000 evra i stavio paraf na ugovor do 2024. godine. Ovaj iskusni igrač poznat je po tome što nije samo dobar defanzivac, već je pre svega više nego koristan u napadačkim akcijama svog tima. Od trenutka kada su se Vukovi vratili u Premijer ligu (sezona 2017/2018) Doerti je postigao 15 golova i zabeležio 15 asistencija. O tome koliko je efikasan govori i da je ubecljivo najefikasniji defanzivni igrač u poslednje dve sezone.

Izabrane vesti

Reprezentativac Republike Irske na prilično neobičan način igra na svojoj poziciji, jer pored toga što konstatno "radi" pored aut-linije, on vrlo često ulazi u samo srce napada, pa su ga engleski mediji često proglašavali za pravog partnera Raula Himeneza u špicu. Za Doertija se smatra da sam izmišlja svoju ulogu na terenu i to čini na prilično neprijatan način na protivnika.

Žoze Murinjo je dobio i igrača koji se prilično dobro snalazi u prekidima, kako odbranbenim, tako i ofanzivnim, što je od izuzuzetne važnosti za Portugalca. Doerti možda nije lep igrač za oko, ali je malo onih koji na takav način utiču na igru kao Irac.

Totenhem je od odlaska Kalja Vokera imao nekoliko igrača na ovom mestu. Prvo je stigao reprezentativac Kiran Tripije, koji je potom otišao u Atletiko Madrid, a onda su se kao neuspela rešenja pokazali Serž Orije i Kajl Voker Piters. Sada je došao trenutak za eksperiment sa Doertijem, za koji se veruje da bi mogao da bude više nego uspešan.


tagovi

Met DoertiLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara