Belić (© Star sport)
Belić (© Star sport)

Petrićev specijalitet: Kristijan Belić starter u derbiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.08.22. | 10:46

Crno-beli rešili pitanje bonusa i otvorili prostor za sve strance u ofanzivnom delu tima, verovatni povratak na četvoricu u poslednjoj liniji

Na početku sezone Mihajlo Petković u ulozi startera, u poslednje vreme Nemanja Jović je ulazio s klupe, a taman dok se tražilo rešenje po bočnim pozicijama, vagalo ko je bolji da odmeni Kvinsija Meniga na tom delu terena, stručni štab Partizana je pribegao novom rešenju: bonus na prvom ovosezonskom derbiju biće Kristijan Belić.

Tokom utorka veče, na završnom treningu uoči meča devetog kola Mozzart Bet Superlige Gordan Petrić se opredelio da novajlija iz Čukaričkog bude starter protiv Crvene zvezde (20.00, TV Arena Premium 1). Ne bez osnova, čak donekle očekivano, jer je nekoliko sati ranije novi trener rekao kako zna 90 odsto tima, samo da se dvoumi oko bonusa. I dok se verovalo kako bi mogao da je reši promocijom Jovića, računajući na njegovo iskustva, u prvi plan je iskočio Belić.

Izabrane vesti

Ovakvo opredeljenje u „Zemunelu“ se tumači željom da na sredini terena Partizan dobije na čvrstini. I da Belić, iako neuporedivo mlađi i neiskusniji, preuzme ulogu kakvu je na prethodnim derbijima imao Saša Zdjelar. Crno-beli smatraju da bivši član Olimpijakosa poseduje takav radijus kretanja i sposobnost kvarenja igre rivala da je za ovaj meč dragocen. Posebno ako se ima u vidu da je na nekim prethodnim susretima, poput onog na Malti, najveća Petrićeva zamerka bila što njegovi izabranici nisu bili agresivni u borbi za takozvanu drugu loptu i zato se nada da bi Kristijan u tom segmentu mogao da mu pomogne.

Belić bi trebalo da igra u tandemu sa novajlijom Hamidom Traoreom, a time crno-beli budu spremni za ulazak „u meso“, jer je procena da će onaj tim koji ovlada sredinom terena u derbiju biti bliži trijumfu.

Povratak Kristijana Belića u prvih 11 (počeo samo duel sa TSC-om) mogao bi da donese i promenu formacije u odnosu na mečeve plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencije. Bez obzira što se činilo da će se Gordan Petrić odlučiti za trojicu štopera, sve su glasnije najave kako će, kao u Kragujevcu, početi četvortka ispred golmana Aleksandra Popovića. Ne do kraja ista sa gostovanja Radničkom 1923: Marko Živković i Slobodan Urošević ostaće po bokovima, ali će Igoru Vujačiću društvo praviti Svetozar Marković, što bi značilo selidbu na klupu Siniše Saničanina.

Iza neprikosnovenog napadača Rikarda Gomeša, desno će Fuseni Dijabate, levo Kvinsi Menig, a projektovanim povratkom na raspored 4-2-3-1 verovatno će centralni vezni biti Bibars Natho.

MOZZART BET SUPERLIGA - 9.kolo

Utorak

Novi Pazar - Spartak Subotica 2:0 (1:0)

/Mijić 13, Nikčević 49p/

Napredak - Mladost GAT 1:0 (1:0)

/Šarić 21/

Vojvodina - Radnički Niš 3:0 (1:0)

/Baraj 22, Simić 51, Nikolić 82/

Sreda

16:30: (2.10) Javor (3.35) Kolubara (3.60)

16.30: (1.80) Voždovac (3.60) Radnik (4.60)

18.30: (1.53) TSC (4.00) Radnički (6.75)

20.00: (3.35) Partizan (3.20) Crvena zvezda (2.40)

Četvrtak

18.00: (1.53) Čukarički (4.10) Mladost (6.50)




tagovi

Kristijan BelićFK Partizan168. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara