©FK Partizan
©FK Partizan

Petrić: Bolje biti ranjeni vuk, nego dresirana pudlica u cirkusu

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.10.22. | 15:45

Strateg crno-belih pred susret sa Radničkim iz Niša govorio o atmosferi u Humskoj, ali i na superligaškoj sceni

Na remi protiv Javora (3:3), nadovezao se poraz od Nice (1:2), te Partizan sutrašnji susret u Humskoj sa Radničkim iz Niša u okviru 17. kola Mozzart Bet Superlige dočekuje u specifičnoj situaciji. Ipak, uprkos rezultatima i igri ispod očekivanja u prethodnih nedelju dana Gordan Petrić je istakao da iz te perspektive ne postoji pritisak na njegove izabranike.

Izabrane vesti

"Ma neće. Pritisak se stvara na neku drugu stranu. Kad bih vam iskreno pričao ono što kažem prijateljima... Meni nije teško da kažem. Najveći problem u srpskom fudbalu su Zvezda i Partizan, nekad problem pravi Zvezda, nekad pravi Partizan, trenutno zadnjih nekoliko godina Zvezda pravi taj problem i to je očigledno. Nemam ništa protiv toga, jedino što se stvara, rekao sam ranije, da ne dozovlimo da se narod posvađa zbog fudbala", rekao je strateg crno-belih i dodao:

"Da li je pritisak na njima? Ne, to neko drugi stvara, kako stvara, možda veštački, ono što znam je da ćemo se mi boriti da svaku utakmicu odigramo na najbolji mogući način. Bolje biti ranjeni vuk u toj borbi, nego dresirana pudlica u cirkusu. Bio je pritisak kad sam došao, sad šta god da se desi nemam pritiska".

Na pitanje šta misli kada kaže da je Zvezda problem Petrić je obrazložio.

"Ja sam rekao ovo što sam rekao, odnosno da ne bih voleo da se narod posvađa zbog fudbala. Video sam protiv Pazara, ja to osećam na terenu i kao bivši igrač i sad kao trener. Kažem kad nastaje problem u nekim situacijama, ne žalim se, nekad je i Partizan imao situacije da mu neko dozovljava da se progleda kroz prste, to se dešava sa Zvezdom i poterećuje nas. Od utakmice do utakmice ćemo gledati svoj posao i pokušati da svaku dobijemo i pružimo maksimalno dobru igru da bi navijači uživali. To se oseća, nemojte da se lažemo, da li će Partizan biti prvi ili drugi, videćemo. Ja nemam problem da kažem to".

Strrateg crno-belih potom je obrazložio na šta misli pod gledanje kroz prste.

"Odnosi se na sudije naravno. U Evropi nije bilo VAR-a. Za start Meniga protiv Javora koji je bio za žuti karton sam pitao sudiju zašto ne da žuti karton. Sudi ono što vidiš i nemaš problem što se tiče nas. Meni ta pomoć ne treba, vi se slažete da je ono žuti karton, okrenuo sam se i izvinio što sudija nije dao mom igraču žuti karton. Sve dok ne dođe do toga, Zvezda i Partizan su problem srpskog fudbala, nekad se pomagalo Partizanu, poslednjih par godina se pomaže Zvezdi, to je očigledno, nemam šta da krijem. Mogu i imam pravo da kažem. Mi se ne pravdamo. Trebalo je da završimo protiv Javora, ali da se ne stvara neka priča, neka saopštenja, to nama ne treba niti kažem da je trebalo ili da nije da Partizan poslao saopštenje, nije trebalo ni Javor, ja ne verujem da su to oni uradili nego neki drugi. Mi nismo slikari, mi se bavimo ovim poslom", rekao je Petrić.

MOZZART BET SUPERLIGA - 17. KOLO

Subota

Javor - TSC 0:1 (0:1)

/Đakovac 49p/

Čukarički - Novi Pazar u toku

18.00: (1,50) Voždovac (3,90) Napredak (7,75)

20.00: (1,28) Vojvodina (5,50) Mladost NS (11,0)

Nedelja

13.00: (2,85) Radnik (3,15) Spartak (2,55)

17.00: (18,0) Kolubara (7,75) Crvena zvezda (1,15)

18.30: (2,50) Mlados L (3,25) Radnički 1923 (2,90)

19.00: (1,18) Partizan (7,25) Radnički Niš (15,0)

*kvote su podložne promenama



tagovi

Gordan PetrićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara