Petogodišnji ugovor za čudo od deteta

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.09.19. | 18:59

Barsa brine o Fatuu

Priča se o Barseloni, o njenom fudbalskom čudu, o igraču koji je obeležio početak sezone u Primeri. Ne, ne govorimo o Lionelu Mesiju. Najzad imaju Katalonci još jednu zvezdu, zvezdu u najavi, o kojoj bruji ceo svet.

Tinejdžer Ansu Fati, sa samo 16 godina, oduševio je planetu igrama na startu Primere. Iznenada mu se ukazala šansa, zbog serije povreda, a iskoristio je na maestralan način. Tri utakmice – dva gola i asistencija!

Izabrane vesti

I zbog svega toga stiže mu – novi ugovor. Onaj koji ga uvodi u svet odraslih. Ansu Fati će dobiti petogodišnji ugovor, a njegova visina zavisiće od toga da li će ostati da radi sa prvim timom ili će, ipak, biti prekomandovan u Barsu B kada se na teren vrate Mesi, Dembele...

Ukoliko ostane sa prvim timom, Fati će zarađivati 1.000.000 evra, a svake godine će njegov ugovor da raste za po 250.000 evra. Ukoliko, pak, ode u B tim, godišnja zarada će mu biti 300.000 evra.

A, pazi Ansu i na svog brata. Njegov stariji brat Braima je takođe član Barselone, ali na pozajmici u Kalahori do kraja sezone. I on će dobiti novi ugovor, na tri godine, iako nije toliko talentovan kao mali Ansu.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara