Petković zablistao u MLS-u: Prvenac za pobedu nad Filom Nevilom i nagrada za igrača utakmice

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.05.24. | 11:41

Srbin iz Šarlota u usponu forme, pogotkom najavio trijumf protiv Portlanda (2:0)

Posle dva vezana poraza fudbaleri Šarlota su se vratili na željeni kolosek savladavši Portland (2:0), a epitet junaka utakmice pripao je Nikoli Petkoviću.

Srpski fudbaler upisao je prvenac u MLS ligi u 54. minutu i tako slomio otpor gostiju ujedno najavivši četvrti trijumf u sezoni. Uspeo je srpski vezista da posle duplog pasa sa Nejtanom Birnom nadmudri dvojicu čuvara, izbori prostor za šut i matira golmana gostiju čime je ukrasio odličnu partiju, ali i nastavio uspon forme s obzirom da je zapaženu ulogu imao i prethodne nedelje, u gostima Njujork Sitiju.

Izabrane vesti

Na nedavnom gostovanju, nekadašnji đak Čukaričkog je upisao asistenciju već u trećem minutu, ali je vodeći gol bio nedovoljan da njegov tim odnese makar bod. Ipak, druga uzastopna utakmica na kojoj je bio starter donela je i prvenac, na koji se u sudijskoj nadoknadi nadovezao Enca Kopetija za konačnih 2:0, pa je Petković sa saigračima proslavio važan trijumf protiv ekipe koju sa klupe predvodi Fil Nevil, ali i epitet igrača utakmice.

Podsetimo, centralni vezista je u MLS ligu stigao sa Banovog brda uz obeštećenje od 3.000.000 evra, a posle odličnih igara u razvojnom timu Šarlot Legasi u februaru je prekomandovan na najsvetliju pozornicu.

Novi izazov Šarlot i fudbalskog arhitektu iz Srbije očekuje naredne nedelje kada im u goste dolazi Nešvil.



tagovi

Nikola PetkovićMLSmls ligaFK Šarlot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara