Stojković (©Reuters)
Stojković (©Reuters)

Peti put uzastopno kući posle prve faze

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.24. | 08:02

Poslednji put naša reprezentacija 2000. izašla iz grupe

Brodolom. Srbija nije uspela da izađe iz grupe na Evropskom prvenstvu. Ali, ispada da smo se nekako na te neuspehe navikli.

Jer, nije ovo prvi put, ni treći... Štaviše, zaboravili smo i kako izgleda to kada prođemo u drugu fazu na velikom takmičenju. Ovo je peti put uzastopno da državni tim naše zemlje ispada u prvom krugu.

Izabrane vesti

Poslednji put, tada je još bila SR Jugoslavija, kada se došlo do eliminacionog dela bila je 2000. godina i Evropsko prvenstvo. Tada je u četvrtfinalu Holandija torpedovala Plave (6:1).

Nakon toga čekao se plasman na Svetsko prvenstvo 2006. kada je Srbija i Crna Gora doživela potpuni debakl, nije se znalo da li je crnje na terenu ili van njega. Prvo nas je dobila Holandija, onda Argentina deklasirala novom šesticom, zatim nam i Obala Slonovača uzela meru kad smo s igračem manje ispustili dva gola prednosti.

Četiri godine kasnije sa ogromnom euforijom otišlo se u Južnu Afriku, upisana je čak pobeda protiv Nemačke (1:0), ali ni to nije bilo dovoljno da bi se prošlo u drugu fazu zbog poraza od Gane i silnih promašaja u sudaru sa Australijom.

Osam godina je trajao post do narednog Mundijala. U Rusiji je Srbija čak pobedom nad Kostarikom (1:0) otvorila turnir, a onda su došli porazi od Švajcarske (1:2) i Brazila (0:2) i vrata drugog kruga su ostala zatvorena.

Euforija je nosila Orlove i do Katara. A, njima su i tamo slomljena krila. Ponovo porazi od Brazila (0:2) i Švajcarske (2:3), uz tragični remi sa Kamerunom (3:3) bilo je sve što je Srbija pokazala.

I večeras, kada su na Evropskom prvenstvu čak tri tima mogla da prođu iz grupe, Srbija je ponovo omanula. Bojažljiva, prepadnuta, sa najdosadnijim fudbalom na turniru, ispala je u grupi.

Katastrofa.


tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara