(© Real Madrid)
(© Real Madrid)

Peti produžetak ovog leta: Tibo Kurtoa golman Reala do 2026.

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.08.21. | 17:12

Sledeći je Karim Benzema

Dani radosti. U subotu 100. prvenstvena utakmica u dresu Reala, začinjena pobedom na gostovanju Alavesu, a u ponedeljak novi ugovor. Savršen početak sezone za Tiba Kurtou. Golman Real Madrida produžio je saradnju sa kraljevskim klubom do 2026.

Prethodna je isticala u junu 2024, međutim, podatak da je znatno pre isteka potpisao nove papire sa predsednikom Florentinom Perezom pokazuje koliko je španski gigant zadovoljan Belgijancem. Kako i ne bi kad je od avgusta 2019. najuspešniji golman na terenima La Lige, pošto je mrežu sačuvao 35 puta. Isto je uradio i Jan Oblak, s tom razlikom što je as Atletika odigrao više utakmica u istom periodu.

Izabrane vesti

Kurtoa je bio jedan od nosilaca ekipe u pohodu na titulu 2020, iste godine osvojio je i Superkup Španije, prethodno i Svetsko prvenstvo za klubove (2018), međutim, jasno je da su mu ambicije daleko veće.

Nemam šta da krijem, osvajanje Lige šampiona sa Realom je prvi vrhu moje liste želja, ali zasad mogu samo da obećam da ću svaku utakmicu braniti kao da je finale, kao da znači osvajanje pehara. Klub kakav je Real i njegovi navijači to zaslužuju“, rekao je Kurtoa.

Nekadašnji član Čelsija je pet bitan igrač Reala koji je u poslednjih nekoliko meseci produžio vernost klubu. Najpre je to učinio Luka Modrić, zatim Lukas Vaskes i Naćo Fernandez, pa Danijel Karvahal, a kako stvari stoje to je samo uvod u najveći posao ovog leta. Očekuje se da Florentino Perez narednih sedmica objavi kako je postigao dogovor sa Karimom Benzemom, pa da francuski napadač potpiše ugovor do juna 2023.

 

 


tagovi

Tibo KurtoaReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara