Noa Lang (©AFP)
Noa Lang (©AFP)

Peter Boš da se zahvali Noi Langu za prvi trofej u 23-godišnjoj karijeri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 21:59

Iskusni stručnjak koji je vodio Ajaks, Borusiju Dortmund, Bajer Leverkuzen i Lion došao do prvog pehara i to u Superkupu Holandije

Vodila se velika borba na De Kajpu, ali su mreže mirovale. Sve do 79. minuta kada je posle fantastične akcije novajlija PSV-a, Noa Lang, doneo prednost Filipsovcima. Ispostaviće se da je to bilo dovoljno da Fajenord padne na svom stadionu, ali i da Peter Boš dođe do prvog trofeja u 23-godišnjoj karijeri - 1:0.

Osvojio je PSV Superkup Holandije, a 59-godišnji stručnjak konačno dobio priliku da upiše neko dostignuće u CV. Sve što je dosad uspeo je da uvede Herakles u Erediviziju i igra finala Lige Evrope sa Ajaksom (2017) i Kupa Nemačke sa Leverkuzenom (2020). Teško može da se pohvali osvajanjem drugog ranga amaterskog fudbala u Hoalndiji sa Apeldornom.

Izabrane vesti

Ispostaviće se da mu je za prvi pehar bilo potrebno da sedne na klupu PSV-a i ubedi upravu da mu kao najveće pojačanje dovede bivšeg fudbalera Ajaksa i Briža, Langa, za 12.500.000 evra.

Nije prvo poluvreme Superkupa opravdalo očekivanja. PSV je davio loptu, Fajenord bio nešto konkretniji, ali ne i dovoljno opasan. Malo šta je bilo vredno pomena iz prvih 45 minuta.

Vrlo brzo se u drugom poluvremenu promenila slika. Fajenord je u 56. minutu došao do gola, ali se ispostavilo da je Igor Paišao bio u ofsajdu. Usledile su brojne izmene, pre svega u domaćem sastavu, a jedna Bošova je urodila plodom. Marokanac Ismael Sajbari je zamenio Isaka Babadija u 73. minutu, a potom šest minuta kasnije sjajno odreagovao posle fantastične dubinske lopte Olivijea Boskaljia. Francuski štoper je poslao predivan pas, Marokanac na prvu odigrao ka Langu, kojem je ostao najlakši deo posla - da pogodi gotovo praznu mrežu rivala - 1:0.

U nastavku su izostale prilike, ali daleko od toga da nije bilo zanimljivo. Čak je i zavarničilo u jednom momentu. Nastala je opšta gužva, pa je sudija morao da pokazuje žute kartone Lucarelu Gertruidi iz Fajenorda i strelcu jedinog pogotka Langu. Svemu je prethodio nesmotren start Džoija Fermana.

Do kraja nije bilo promena, pa je Boš na najbolji mogući način otvorio manadat na klupi PSV Ajndhovena.

SUPERKUP HOLANDIJE (ROTERDAM, JEDAN MEČ)

Petak

Fajenord - PSV 0:1 (0:0)

/Lang 79/


tagovi

Noa LangPeter BošSuperkup Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara