Stojanović protiv Srbije (©Starsport)
Stojanović protiv Srbije (©Starsport)

Petar Stojanović: Srbi, samo nas provocirajte, jedva čekam da se sretnemo!

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.05.24. | 17:10

„Moji su koreni iz Srbije, ali baš me motivišu njihovim izjavama“, poručuje bek Slovenije

Bilo je fudbalera srpskih korena koji su igrali protiv Srbije, davali golove, ali su uvek isticali da im nije bilo lako kada bi čuli „Bože pravde“ pre početka meča.

Biće i na Evropskom prvenstvu igrača srpskih korena u drugim selekcijama, od Miloša Kerkeza u Mađarskoj, Aleksandra Pavlovića u Nemačkoj do Filipa Ugrinića u Švajcarskoj, ali jedan se posebno ističe i to u timu – Slovenije.

Izabrane vesti

Petar Stojanović, desni bek slovenačke reprezentacije, drugačiji je od ostalih, jer poručuje da se maksimalno „loži“ na utakmicu sa Srbijom i da ga dodatno motivišu – provokacije „Orlova“! Koje provokacije, to samo on zna...

U intervjuu za slovenačku „Nogomaniju“, Stojanović je na temu Evropskog prvenstva rekao:

„Pokazali smo već protiv Danske da možemo mnogo ako igramo na visokom nivou. Ako nismo na tom nivou i tu smo videli šta može da nam se dogodi. Imamo kvalitetne igrače. Protiv Srbije? Reći ću ovo: oni nam daju dodatni motiv! Neću ništa da predviđam, pričaćemo posle utakmice. Verujem u nas. Njihovi komentari i provokacije me „lože“. I molim ih da nastave. Ne mogu da dočekam utakmicu. Moji koreni su iz Srbije, ali u ovu utakmicu ulazim svom snagom“, poručio je Petar Stojanović, desni bek reprezentacije Slovenije i italijanskog Empolija.

Krajnje interesantan nastup... Mada, jedini put kada je igrao protiv Srbije Stojanović se nije dobro proveo, izgubio je u Ligi nacija na „Marakani“ sa 4:1. Drugi meč u Ljubljani (2:2) proveo je na klupi.


tagovi

Petar StojanovićFudbalska reprezentacija Slovenijefudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara