Fudbaleri Torina (©Reuters)
Fudbaleri Torina (©Reuters)

Petak u Seriji A: Torino od prvog mesta do ivice ponora za mesec dana

Vreme čitanja: 4min | pet. 25.10.24. | 12:47

Bikovi dočekuju Komo ovog petka od 20.45 časova na otvaranju 9. kola

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima) 

Deveto kolo Serije A otvaraju mečevi Torino - Komo i Udineze - Kaljari. Oba su na programu ovog petka.

Izabrane vesti


20.45: (2,65) Torino (3,25) Komo (2,95)


Torino se nalazi na ivici duboke krize. Nije prošlo ni mesec dana od momenta kada je Torino, prvi put nakon više od četiri decenije, bio na čelu tabele Serije A a sada bi mogao da sklizne u donji deo tabele ako i protiv Koma ostane praznih šaka. 

Granate su nanizale tri poraza sa istovetnim rezultatom 2-3 od Kaljarija i Intera u gostima i Lacija kod kuće. Kako nesreće i nevolje nikada ne dolaze same teško se povredio Duvan Zapata i vratiće se na teren tek u sledećoj sezoni. Na listi povređenih igrača se našao i naš Ivan Ilić koji je bio stub vezne linije Torina što je dodatno zakomplikovalu situaciju. 

Gazda kluba Urbano Kairo je shvatio ozbiljnost momenta i došao je u sportski centar Filadelfiju da lično porazgovara i ohrabri i podrži stručni štab i igrače pred utakmicu sa Komom. 

Pozitivni sinnali su stigli od Tonija Sanabrije. Paragvajski napadač je imao ozbiljnu prehladu, ali se oporavio u rekordnom roku, stisnuo zube i večeras će sa Adamsom predvoditi napad Granata. 

Komo je imalo oprečan put na početku šampionata od Torina. Tim Seska Fabregasa je krenuo “polako”, samo dva boda u prva četiri kola da bi u poslednja četiri uknjižio sedam bodova, izgubili su u tom periodu samo od Napolija na “Maradoni”. 

Po svom dobrom običaju Fabregas ne odustaje od svoje fudbalske filozofije i večeras će u Torinu njegov tim igrati napadački, na pobedu pa kom obojci kom opanci. 

Torino je poslednji put pobedio u Seriji A 25. septembra na Bentegodiju protiv Verone dok na svom terenu posle početnog trijumfa nad Atalantom u drugom kolu nije zabeležio pobedu. 

Inače, dva tima se sastaju prvi put u Seriji A nakon više od 20 godina, poslednji put su odmerili snage 2003. godine i tada je kao pobednik izašao Komo. Ipak, Torino je samo jednom izgubio na svom terenu od gostiju sa jezera i to 1986. godine. 

Niko Paz u Komu demonstrira da je napravio odličan potez za svoju karijeru kada je prihvatio poziv Fabregasa da dođe u Komo na pozajmicu iz Real Madrida. Mladi Argentinac je uz Kvaracheliju i Leaa jedini igrač koji je više od 20 puta šutirao ka golu, kreirao više od deset šansi i imao više od 10 uspešnih driblinga u dosadašnjem delu sezone Serije A.  Pažnja i na Strefecu koji je svoj prvi gol u Seriji A postigao protiv Torina noseći dres Spala. 

Vanoli, pored Ilića i Zapate koje smo već spomenuli, ne može da računa ni na Sosu dok će Sava i Šurs biti spremni tek za dva meseca. Na drugoj strani Fabregas nema na raspolaganju samo Van der Brempta

TORINO (3-5-2): Milinković - Koko, Maripan, Mazina - Pedersen, Vlašić, Lineti, Riči, Lazaro - Sanabrija, Adams

KOMO (4-2-3-1): Audero - Goldaniga, Kempf, Dosena, Moreno - Perone, Roberto - Strefeca, Paz, Fadera - Kutrone


18.30: (2,30) Udineze (3,40) Kaljari (3,35)


Udineze je u poslednje četiri kola zabaležio tri poraz i  pobedu protiv Lećea. Pozitivna okolnost za tim Koste Runjaića da su u poslednja dva kola primili samo jednan gol nakon osam primljenih u prethodne tri utakmice. Kaljari je za razliku od domaćina značajno podigao formu u poslednjih par nedelja što se videlo kroz dve pobede i remi na poslednja tri meča.

Friulanci se uzdaju u Kinana Dejvisa koji još uvek nije postigao gol u novom šampionatu, ali po rečima trenera Runjaića,  njegova forma je u evidentnoj uzlaznoj putanji i nedostaje mu samo gol da se odblokira. 

U timu Kaljarija krči put ka velikoj fudbalskoj pozornici i svetloj karijeri Mateo Prati. Mladi reprezentativac Italije se nametnuo kao validno rešenje u veznoj liniji tima Davidea Nikole i večeras bi trebalo da bude starter. 

Inače, Kaljari je tim protiv koga Udineze ima najveći broj pobeda u Seriji A, 27 na 56 mečeva. Takođe, domaćini su izgubili samo jedan od poslednjih deset dvoboja u Udinama, uz šest pobeda i tri remija. 

Šefa stručnog štaba Kaljarija Nikola će biti večeras posebno motivisan jer se nalazi na pragu od 50 pobede u Seriji A (trenutno ih ima 49) a još uvek ima par neraščišćenih računa sa familijom Pocom koja mu je dala otkaz posle samo 15 mečeva na klupi crno-belih iz Friulija pre šest sezona. 

Udineze, osim Sančeza (vratiće se na teren za dve nedelje) ne može da računa na Tuvena, Pizara i Atu. Kaljari je doputovao bez Pavoletija i Jankta

UDINEZE (3-5-2): Okoje - Kabasele, Bijol, Ture - Ehizibue, Lovrić, Karlstrom, Pajero, Zemura - Bravo, Dejvis

KALJARI (3-5-1-1): Skufet - Zapa, Palomino, Luperto - Zortea, Adopo, Prati, Makumbu, Auđelo - Viola, Pikoli 

SERIJA A – 9. KOLO

Petak

18.30: (2,30) Udineze (3,40) Kaljari (3,35)

20.45: (2,65) Torino (3,25) Komo (2,95)

Subota

15.00: (1,30) Napoli (5,20) Leče (11,0)

20.45: (1,40) Atalanta (4,80) Verona (7,75)

Nedelja

12.30: (2,25) Parma (3,50) Empoli (3,40)

15.00: Lacio - Đenova

15.00: Monca - Venecija

18.00: (1,80) Inter (3,65) Juventus (5,00)

20.45: Fjorentina - Roma

Odloženo

Bolonja - Milan

***Kvote su podložne promenama



tagovi

TorinoKomoUdinezeKaljariSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara