Nikolo Barela (Reuters)
Nikolo Barela (Reuters)

Petak u Seriji A: Inter spremio faraonske ugovore Bareli, Lautaru i Inzagiju

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.05.24. | 11:21

Govori se o sređivanju poslovnih knjiga, ali i statusu svlačionici omiljenog Arnautovića

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Inter je stigao u Frozinone sa namerom da ućutka glasine koje su se raširile posle poraza od Sasuola. Logično objašnjenje, da su igrači Nerazura protiv Sasuola bili ispražnjeni i demotivisani protiv tima iz Emilije nakon velikog slavlja zbog prišivene druge zvezdice (dvadeseti skudeto), nije bio dovoljno uverljiv za deo italijanske javnosti. Pre svega, za navijače timova koji se bore za opstanak u Seriji A, među kojima je i Frozinone.

Izabrane vesti

Porazom u Ređo Emiliji Inter je prekinuo niz od 42 utakmice na kojima je postigao barem gol i propustio je priliku da prebaci magičnu granicu od 100 bodova. Tim Simonea Inzgija ne može više da obori rekord Konteovog Juventusa kada su u pitanju bodovi u jednom prvenstvu, ali može da pošalje na tavanicu klupsko najbolje dostignuće sa Mančinijem u sezoni 2006/07 (97 bodova).

Uoči gostovanja u Čočariji, u Milanu i okolini, najviše se priča o refinansiranju duga Suninga koji bi trebalo da omogući Stivenu Žangu da ostane na čelu Intera u sledeće tri godine. Iz Apijano Đentilea i Nanđinga stižu uverenja da će sve biti sređeno u sledećih deset dana kada ističe pozajmica američkog fonda Oaktree.

Inter daje dva ili više golova Frozinoneu - kvota 1,70

U tom kontekstu se već govori o produžetku ugovora Lautara Martineza do 2029. uz platu od 9.000.000 evra i bez raskidne kaluzule. Praktično je sve utanačeno i čeka se samo da Žang završi posao oko nove pozajmice da se produžetak saradnje ozvaniči.

Marko Arnautović slavi gol protiv Atletiko Madrida (Reuters)Marko Arnautović slavi gol protiv Atletiko Madrida (Reuters)

Nikolo Barela će postati najplaćeniji italijanski fudbaler u istoriji Serije A sa platom od 7.000.000 evra. Dogovor je već preliminarno potipisan do 2029. i do kraja meseca će biti i formalno depozitovan. Sa tim ugovorom Barela će praktično vezati karijeru za tim za koji navija odmalena. Priče da bi Barela mogao da bude žrtvovan su utihnule, a vezista italijanske reprezentacije nedvosmisleno demonsrirao rešenost da ostane u Interu bez obzira na eventualne ponude.

Kako nema dva bez tri, i Simone Inzagi će produžiti ugovor sa Interom. I on čeka da Žang formalno reši pitanje nove pozajmice, a njegovo strpljenje će biti nagrađeno povećanjem plate na 6.500.000 evra, uključujući i bonuse.

Valja dodati i da je sportski direktor Pjero Auzilio precizirao da Inter ne mora da proda nijednog top igača do 30. juna da bi sredio poslovne knjige. Auzilio je, ipak, priznao da će i ovog leta Intera morati da završi prelazni rok ili u plusu ili na pozitivnoj nuli.

-------------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------

Što se tiče drugih poteza Intera na fudbalskoj pijaci, klub radi vrlo predano da dovede novog golmana. Reč je o Bentu iz Atletika Paranaensea. Braziliski klub je podigao cenu na 20.000.000 evra budući da je Bento postao čuvar mreže nacionalne selekcije Brazila. Taj zahtev nije uplašio rukovodstvo Nerazura jer mogu da računaju na jaku želju i nameru Benta da pređe u Inter tako da prostora za pregovaranje i te kako ima.

Osim što ima desetak mladih fudbalera koji mogu da budu prodati - među njima je i dragulj Valentin Karboni - Inter očekuje da inkasira lepu sumu od transfera Dumfrisa. Šampion Italije neće produžiti ugovor Holanđaninu jer traži čak 5.000.000 evra po sezoni. U Apijano Đentileu se nadaju da bi mogli da inkasiraju između 15.000.000 i 20.000.000 evra.

Protiv Frozinonea bi trebalo da vidimo od prvog minuta Marka Arnautovića umesto Lautara Martinesa koji je platio na kraju sezone svoju nezamenljivost. Argentinac nije postigao gol na poslednjih sedam mečeva u Seriji A, odnosno od gola protiv Atalante krajem februara.

Arnautović postiže gol protiv Frozinonea - kvota 2,70

Arnautović je omiljen u Interovoj svlačionici. I pored toga što zbog povreda nije uspeo da pruži ono što se očekivalo od njega, Marko je prisustvom pokazao da je koristan element. Arna ima ugovor na još godinu dana, ali ako pronađe klub koji bi bio po njegovoj volji u Interu mu neće praviti probleme da nastavi karijeru na nekom drugom mestu.

U timu Intera neće biti Ačerbija dok su svi ostali na raspolaganju Inzagiju. Domaćin ne može da računa na Baranečeu (kartoni) dok su Kalaj, Ojono, Turati, Lusuardi i Romanjoli povređeni.

Valja podsetiti da je Frozinone u poslednja tri kola osvojio pet bodova (dva remija i pobeda) ne primivši nijedan gol i da se nalazi u jeku borbe za opstanak u Seriji A i vrlo je moguće da će ostati u grčevitoj trci do poslednjeg kola kada na stadion Stirpe dolazi Udineze.

Projektovani sastavi

FROZINONE 3-4-2-1: Čerofolini - Lirola, Okoli, Bonifaci - Zortea, Brešanini, Maciteli, Valeri - Sule, Rejner – Kedira.

INTER 3-5-2: Zomer - Bišek, De Fraj, Karlos Augusto - Darmjan, Fratezi, Aslani, Barela, Dimarko - Tiram, Arnautović (Lautaru Martines)

------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

SERIJA A – 36. KOLO

Petak

20.45: (4,60) Frozinone (3,60) Inter (1,80)

Subota

18.00: (2,15) Napoli (3,40) Bolonja (3,40)

20.45: (1,45) Milan (3,40) Kaljari (7,00)

Nedelja

12.30: (1,63) Lacio (3,80) Empoli (5,70)

15.00: (2,30) Đenova (3,50) Sasuolo (3,30)

15.00: (3,00) Verona (3,15) Torino (2,65)

18.00: (1,17) Juventus (9,00) Salernitana (16,0)

20.45: (2,10) Atalanta (3,50) Roma (3,80)

Ponedeljak

18.30: (2,80) Leče (2,95) Udineze (2,80)

20.45: (1,57) Fjorentina (4,00) Monca (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AInterNikolo BarelaLautaro MartinezSimone InzagiMarko Arnautović

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara