Lazar Samardžić (©Atalanta)
Lazar Samardžić (©Atalanta)

Petak u Seriji A: Derbi Nerazuro, Samardžić starter?

Vreme čitanja: 4min | pet. 30.08.24. | 10:31

Venecija protiv Torina u drugom meču dana

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Treće kolo Serije A nam donosi tri velika meča, U petak se igra lombardijski derbi crno-plavih boja između Intera i Atalante, u subotu ukrštaju koplja na Olimpiku Lacio i Milan, dva tima koja su doživela teške poraze u prethodnom kolu, a u nedelju veče Juve dočekuje Romu.

Izabrane vesti

INTER - ATALANTA (20.45)

Meč na San Siru ima specifičnu težinu jer je Inter već izgubio dva boda u prvom kolu protiv Đenove, a Atalanta je poražena prošlog vikenda u Torinu. I Inzagiji i za Gasperiiniju večeras igra samo pobeda, remi bi imao ukus poraza i za šampiona Italije i za osvajača Lige Evrope, tim pre što bi Juventus mogao da pobegne na više od tri boda na tabeli.

Inter i Atalanta su se sreli 63 puta na San Siru. MIlanski nerazuri su pobedili 43 puta dok su gosti samo devet puta odneli sve bodove uz 11 remija. Takođe, Inter je vezao čak 11 mečeva bez poraza protiv Atalante (šest pobeda i pet remija). Poslednja pobeda Boginje je zabeležena pre šest godina u Bergamu dok je prošlo više od deset od poslednje na San Siru.

Trener Atalante Đan Pjero Gasperini u Interu ima svoju “noćnu moru”. Protiv šampiona Italije Gasperini je izgubio najviše mečeva u Seriji A: 15 na 29 susreta. Takođe, Atalanta je na poslednja 23 meča u Seriij A uvek postizala barem jedan gol, ukupno 49 ili 2,1 po meču. Jedinu utakmicu koju se završili bez pogotka bila je protiv Intera u februaru (4-0 na San Siru).

Atalanta i Gasperini mogu da se uzdaju u podatak da sedam godina nisu izgubili dva od prva tri meča u prvenstvu. Poslednji put u leto 2017. godine. Večerašnji duel je i odmeravanje snaga dvojice najdugovečnijih trenera u Seriji A. Gasperiniju je ovo deveta sezona na klupi Atalatne, a Inzagiju četvrta na Interovoj. Trener Intera je vratio Gasperiniju dugove dok je bio na klupi Lacija (izguio je pet puta) ostvarivši skor u Seriji A od pet pobede i jednog remija.

Kapiten Intera Lautaro Martinez se vratio grupnim treninzima u Apijano Đentileu i vrlo je moguće da večeras počne meč od prvog minuta. Do kraja će biti baraž između kapitena i Taremija za mesto pored Tirama. Od povrede se oporavio i Stefan De Fraj. Osim pitanja Taremi ili Lautaro Martinez druga dilema Inzagija je da li da počne meč sa Fratezijem, Zjelinskim ili Mhitarjanom. Iskusni reprezentativac Jermenije nije u formi i u prva dva meča bio je među najslabijim karikama u redovima Intera dok Italijan i Poljak pucaju od nestrpljenja da zauzmu mesto startera. Neće biti iznenađenje i ako vidimo na levom boku Karlosa Augusta umesto Dimarka.

Za razliku od Intera koji ima sve igrače na raspolaganju, Atalanta ne može da pored Skalviinija i Skamake (vratiće se na teren u 2025. godini) računa ni na Kolašinca, Bakera, Zaniola i Hijena. Zaniolo se ponovo povredio, ima problema sa ložom leve noge dok Hijen ima težu vrstu gripa.

Jedina dilema oko sastava Boginje odnosi se na ulogu ofanzivnog pleja. Samardžić je ostavio dobar utisak protiv Torina kada je ušao u igru u drugom poluvremenu i nije isključeno da Lazar zaigra od prvog minuta umesto Brešaninija.

U tim Atalante se vraća Lukman i vrlo je verovatno da će ga Gasperini ubaciti u igru u drugom poluvremenu.                       

INTER 3-5-2: Zomer - Pavar, Ačerbi, Bastoni - Darmjan, Barela, Čalhanoglu, Mhitarjan, Dimarko (Karlos Augusto) - Tiram, Lautaro Martinez (Taremi)

ATALANTA 3-4-1-2: Karneseki -Toloi, De Ron, Đimšiti - Zapakosta, Pašalić, Ederson, Ruđeri - Samardžić (Brešanini) - De Ketlelar, Retegi

VENECIJA - TORINO (18.30)

Venecija će konačno, u trećem kolu Serije A imati na raspolaganju Pohjanpala, najboljeg golgetera Serije B u prethodnoj sezoni. Finac je u prethodne dve sezone postigao 41 gol, 19 u prvoj, a 22 u drugoj. Pohjanpala se povredio na prijateljskom meču pre mesec dana i večeras će debitovati u Seriji A u Laguni. Prema poslednjim vestima iz Venecije Finac će večeras krenuti sa klupe i po svoj prlici dobiće šansu u drugih 45 minuta.

Domaćin je sa prva dva teška gostovanja (Lacio i Fjorentina) doneo jedan bod što i nije tako loše imajući u vidu snagu tima Euzebija Di Frančeska dok je Torino jedno od najprijatnijih iznenađenja na startu šampionata s obzirom na to da su u sudarima sa Milanom i Atalantom, dva tima učesnika Lige šampiona, osvojili četiri od šest mogućih bodova.

Vanoli je orjentisan da potvrdi tim koji je počeo meč sa Atalantom jedina dilema je u odbrani gde bi Sosa mogao da uzme mesto Tamezeu. U napadu će biti potvrđen tadem Zapata-Adams koji je učestvovao u sva četiri postignuta gola Torina u prva dva kola, kao realizatori ili kao asistenti.

Obojica srpskih reprezentativaca, Vanja Milinković-Savić i Ivan Ilić, biće u startnoj postavi dok Filip Stanković strpljivo čeka šansu da preuzme ulogu startera u postavi Venecije.

Venecija neće moći da računa na Buzija i Bjarkasona, obojica povrveđeni, dok je Torino doputovao u Lagunu bez Šursa, Vlašića i Gineitisa.

VENECIJA 3-4-2-1: Joronen - , Altare Idzes, Šverko - Kandela, Nikolusi Kavilja, Dankan, Zampano - Oristaniom Elertson - Gitkjaer (Pohjanpalo)

TORINO 3-5-2: Milnković - Tameze (Sosa), Koko, Mazina - Lazaro, Riči, Lineti, Ilić, Vojvoda - Adams, Zapata

SERIJA A

Petak

18.30: (3,60) Venecija (3,35) Torino (2,20)

20.45: (1,60) Inter (4,00) Atalanta (5,70)

Subota

18.30: (1,70) Bolonja (3,70) Empoli (6,00)

18.30: (2,30) Leče (3,20) Kaljari (3,30)

20.45: (2,85) Lacio (3,35) Milan (2,50)

20.45: (1,50) Napoli (4,30) Parma (6,50)

Nedelja

18.30: (1,70) Fjorentina (3,60) Monca (5,30)

18.30: (2,05) Đenova (3,30) Verona (3,80)

20.45: (2,10) Udineze (3,35) Komo (3,60)

20.45: (1,80) Juventus (3,50) Roma (4,70)



tagovi

Lazar SamardžićInterAtalantaVenecijaTorino

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara