PET NA PET - Stanislav Karasi: Bubamara, Pele, Šeki i ja

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.09.18. | 08:59

Verovali, ne verovali, tek legendarni igrač i trener se pre fudbala se bavio gimnastikom, atletikom i hokejom na travi

Stanislav Karasi je nekadašnji fudbalski reprezentativac stare Jugoslavije. Karijeru je započeo u Crvenoj zvezdi, potom je, sa samo devetnaest godina, bio najbolji igrač Borova svih vremena, da bi se ponovo vratio na Marakanu. U tom periodu ga je tražila i Vojvodina sa slavnim Vujadinom Boškovim.

Sa crveno-belima je uzeo dva nacionalna šampionata i toliko najmasovnijih takmičenja. Imao je zavidnu igračku internacionalnu karijeru koju je gradio u Francuskoj, Belgiji i SAD-u. Kao trener predvodio je klubove iz zemlje i inostranstva poput Spartaka, Radničkog NB, kragujevačkog Radničkog, Milicionara, Obilića, Zvezdare, Bežanije, BASK-a, Sutjeske, Borca iz Banja Luke…Trenirao je klubove iz Turske, Kuvajta… Bio je i predsednik udruženja fudbalskih trenera…

Izabrane vesti

Naravno, legendarni Karasi se svojevremeno odazvao našem pozivu da učestvuje u "Humanitarnom tiketu u podne" kao 386. gost, a sad dok iščekuje spektakularne utakmice Zvezde u Ligi šampiona odgovorio je na naših pet pitanja.

1.Da li ste se svojevremeno bavili još  nekim sportom osim fudbala i kojim?
Uf, bilo je tu svega…Igrao sam hokej na travi, bavio se gimnastikom u Partizanu. Dok sam bio u vojci takmičio sam se u atletici i to u disciplini 800 metara. Potom je moj talenat presudio i posvetio sam se fudbalu”.

2.Ko vam je bio sportski uzor u tinejdžerskim danima?
“Imao sam dvojicu velikih uzora. Nenadmašnog Pelea i naravno Šekularca – Šekija. Više nego dovoljno”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“To se zna, Zvezda zauvek”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Moju igračku karijeru je obeležila utakmica u Atini protiv Grčke. Tadašnjoj reprezentaciji je bila potrebna pobeda sa dva gola razlike da bi se otišlo u baraž pa na Svetsko prvenstvo. Postigao sam jedan, a u poslednjim sekundama utakmice i svoj drugi pogodak. Sećam se i jednog naslova iz štampe ‘Konac delo – Karasi’. Zahvaljujući i tom pogotku otišli smo na Mundijal u Nemačku”.

5 Životni i sportski moto?
“Uzdaj se u se i u svoje kljuse”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu Lige nacija, Španija – Hrvatska. Furija je savladala Englesku i došla do prvih poena u grupi. Nisu se proslavili na Mundijalu za razliku od večerašnjih rivala. Svetski vicešampioni odigrali su nerešeno sa Portugalijom. Španci imaju veći broj trijumfa u odnosu na Hrvate.

“Pokušajte sa brojem golova na meču, od dva do četiri”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:45 6076 LNGRA Spain - Croatia ug 2-4 1,50
Ukupna kvota1,50

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
MN Press


tagovi

Stanislav Karasipet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara