PET NA PET – Srđan Srđa Knežević: Moj dečački uzor bio je nemački fudbaler Jirgen Klinsman

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.08.19. | 14:11

Nekadašnji fudbaler Patrizana, sad trener u omladinskoj školi, od naših Orlova očekuje zlato u Kini!

U svojoj osmoj godini postao je deo crno – bele porodice. Prošao je kroz mlađe selekcije Partizana, a kalio se u Teleoptiku, Bežaniji i Obiliću. Vratio se u Humsku i sa tadašnjim saigračima stigao je do tri šampionske titule odnosno dva nacionalna kupa. I sa poljskom Legijom osvojio je pehar u kupu.

U Srbiji je nastupao za Građevinare, Romantičare, Pazarce…iskustvo je sticao u Izraelu, Japanu, Grčkoj…a igračku karijeru okončao je u Žarkovu i novobeogradskom Radničkom. Radi kao trener u Omladinskoj školi Partizana sa 2009. godištem, ali i u Akademiji sa “crno – belim” bebama. Srđa će naredne sedmice podržati MOZZARTOV društveno odgovorni rad kroz "Humanitarni tiket u podne", a danas je gost rubrike Pet na pet.   

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno pored fudbala  bavili još nekim sportom i kojim?
“Bavio sam se biciklizmom, igrao sam tenis, ali ljubav prema fudbalu je nadvladala. Sve se nekako samo skockalo”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u danima odrastanja?
“Svaki dečak, naročito onaj koji se posvetio fudbalu ima svog idola. Moj uzor je bio nemački fudbaler Jirgen Klinsman koji je kao igrač sa nacionalnim timom osvojio Svetsko i kontinentalno prvenstvo. Bio mi je simpatičan kao pojava, plav, sa dužom kosom…Moja dečačka soba bila je prepuna Klinsmanovih postera”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu, mada se odgovor naslućuje?
“Od osme godine sam u Partizanu. Dakle na prvom mestu su ‘çrno – beli’ pa onda je velika praznina pa dolaze Mančester junajted i Milano”.

4. Kakva su vaša očekivanja od Svetskog šampionata u Kini i učinka naših Orlova?
“Imamo sjajnu generaciju, a selektor Sale Đorđević je na slatkim mukama. Čovek ne zna koga pre da stavi u sastav. Još da se Teo oporavi. Očekujem finale, nadam se zlatnoj medalji, mislim da sam objektivan”.

5 Životni i sportski moto?
“Samo trening, bez izgovora”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu koja dolazi iz kvalifikacija za Ligu Evrope, ARIS – MOLDE. Norvežani su slavili u prvom okršaju sa 3:0. Grci su u fazi priprema uglavnom gubili kontrolne mečeve, ali su bili bolji od Kiprana u LE. Molde ne zna za poraz na poslednjih deset mečeva, Čukarički je pobedio na Banovom brdu sa 3:1. Teško da će Aris anulirati minus od tri gola.

“Pokušajte sa tri plus”.

Pišu: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara