PET NA PET - Miroslav Vjetrović: Život od ispunjenih bundesligaških snova

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.03.19. | 08:23

Bivši igrač Hanovera, sportski radnik, novinar, džentlmen obožavao je Johana Krojfa, a uživo je odgledao sva finala Lige šampiona!

Nedeljni gost plemenitog listića kompanije MOZZART bio je Miroslav Vjetrović koji je učešćem u Humanitarnom tiketu u podne podržao društveno odgovorno poslovanje naše kompanije. Sastavio je odličan dobrotvorni listić, ali izneverili su Ajntraht i Nirnberg jer nisu “dobacili” do tri gola na duelu.  Svojevremeno, Miroslav je bio fudbaler Hanovera, danas je sportski novinar, sportski radnik, džentlmen… Kao mladić bavio se košarkom, stonim tenisom, rukometom…Na armijskom prvenstvu bio je drugi u skoku u vis.

Ipak, Miroslavljeva ljubav ka fudbalu je nadvladala naklonost ka ostalim sportovima što nije baš oduševilo njegove roditelje. Beogradski Obilić bio je Vjetroviću odskočna daska za Hanover. Uvek će se sećati debija u Gelzenkirhenu, ali i duela sa Kelnom pred 60.000 navijača. Jedan je od retkih ljudi koji je uživo odgledao sva finala Lige šampiona od 1993. godine kad je ustanovljen novi format takmičenja. Otac je Marka Vjetrovića svojevremeno portparola FK Partizan.

Izabrane vesti

Da zajedno pogledamo odgovore Vjetrovića seniora koje je dao Mozzart Sportu…

1.Da li ste svojevremeno pored fudbala imali dodira sa još nekim sportskim aktivnostima i kojim?
“Voleo sam i bavio sam se raznim sportovima. Recimo košarkom, stonim tenisom, rukometom…U skoku u vis bio sam drugoplasirani na armijskom takmičenju. Dobro sam skakao, a priznajem nisam bio neki šuter, pa su me uvek prvog birali za ekipu na basketu. Ko ne voli da u timu ima igrače koji skaču, bore se i dodaju loptu. Takođe, kao rukometaš mislim da smo bili prvaci na takmičenju u vojsci, a ja sam igrao na krilnoj poziciji. Ipak, prevagnula je ljubav ka fudbalu što nije izazvalo oduševljenje mojih roditelja. Mislim da mi je tata kupio samo jednu ili dve lopte. Generalno volim sport, a posebno uživam kad gledam velika takmičenja OI, SP…”.

2.Ko Vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Jedan je bio Johan Krojf. Nisam igrao na njegovoj poziciji, ali sam ga obožavao kao igrača, kasnije kao odličnog trenera”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Pa generalno gledam fudbal na globalnom nivou. Tako se i ponašam. Volim svaki klub, reprezentaciju koja igra dobar fudbal. Od sezone kad je uspostavljena Liga šampiona do danas uživo sam gledao svako finale”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Dve utakmice su mi se urezale u sećanje. Meč u Gelzenkirhenu protiv Šalkea koji je okončan remijem, 2:2. Oba puta smo vodili, a Šalke je poravnao rezultat u finišu meča. To je bio moj debi u Bundesligi i jedan od mojih snova se ostvario. Takođe, sećam se duela protiv Kelna pred 60.000 posetilaca koji smo dobili, a rivale je predvodio slavni Klaus Alofs”.

5.Životni i sportski moto?
“U životu i sportu mora se isključivo pozitivno razmišljati”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u  odigrati na utakmicu  koja dolazi iz najkvalitetnije lige Starog kontinenta, Evrolige. U Istanbulu Fenerbahče očekuje Budućnost. Žocovi puleni i dalje su prvi ispred CSKA, Reala, Efesa…Podgoričani su bolji jedino od Darušafake pa je više nego očigledno ko je favorit u duelu. Verovatno je samo pitanje konačne razlike. Fener je dobio Barsu, a Đetići, u ABA ligi, Cibonu.

“Dobiće Fener uz dodatni hendikep od -14.5 poena”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:45 7922 EVRL Fenerbahce - Buducnost mh 1 (-16.5) 1,60
Ukupna kvota1,60

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na petMiroslav Vjetrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara