Srebrnina je srebrnina

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.02.20. | 11:21

Lion za spas sezone, Marselj za nastavak dobre forme

Sudar Olimpika. Jedan od najintenzivnijih derbija francuskog fudbalskog pejzaža na programu je večeras u Lionu, gde istoimeni sastav dočekuje Marselj u borbi za plasman u polufinale Kupa Francuske.

Lion je u očajnom nizu, izgubio je od Nice i PSŽ-a i remizirao s Amijenom, pa bi samo pobeda u jednoj ovakvoj utakmici mogla da ga vrati na pravi put. Pored toga, sastav Rudija Garsije je već izgubio korak u prvenstvu, pa su mu kupovi jedina preostala šansa za spas sezone. Srebrnina je srebrnina.

Izabrane vesti

Ipak, Marselj ima konstantu formu, nije poražen još od oktobra prošle godine, pa će domaćinu biti izuzetno teško da se domogne polufinala. Ekipa iz velike luke je ove sezone u prvom prvenstvenom okršaju dva tima uspela da prekine seriju poraza u međusobnim okršajima, ali u Lionu nije slavila još od prvenstvenog meča u novembru 2007. godine.

Sastav Andrea Vilas-Boasa u poslednje vreme u prvenstvu igra mečeve s malim brojem golova, pa bi i ova utakmica zbog velike važnosti mogla da ima sličan epilog. Sa druge strane, Lion je protiv Amijena pokazao da ima problema u napadu, što ide u prilog prethodnoj tvrdnji.

Već je poznato odranije da domaći do kraja sezone ne mogu da računaju na Depaja i Ren-Adelajda, dok je gležanj povredio Kone. Pod znakom pitanja su Korne, Duboa i Sole, dok gosti ne mogu da računaju na Benedeta i Tovana. Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić očekuje se u startnoj postavi kluba sa Velodroma.

FRANCUSKA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak
Belfort - Ren 0:3 (0:1)

Sreda
18.30: (7,75) Dižon (5,00) Pari Sen Žermen (1,38)
21.05: (2,15) Lion (3,40) Marselj (3,40)

Četvrtak
21.00: (7,75) Epinal (4,30) Sent Etjen (1,45)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara