Fernando Uribe (©AFP)
Fernando Uribe (©AFP)

Pesmi sirena nije mogao da odoli: Uribe se vratio iz penzije kako bi osvojio titulu pred Falkaom i Bakom

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.07.24. | 23:00

Sedmostruki šampion Kolumbije i nekadašnji osvajač Kopa Libertadores sa Flamengom mogao bi da zaigra za Pereiru u noći između ponedeljka i utorka od 03.00 časova po srednjoevropskom vremenu protiv Independijentea iz Medeljina

Radamel Falkao, Karlos Baka… Neki proslavljeni, renomirani napadači ove sezone šutiraju fudbalsku loptu u prvenstvu Kolumbije. Zbog njih je Klausura postala toliko atraktivna da je još jedan južnoamerički velikan prosto morao da se vrati iz penzije i ponovo navuče kopačke – Fernando Uribe.

Nekadašnji golgeter Verone, Flamenga, Santosa, meksičke Toluke, kao i kolumbijske reprezentacije završio je zvanično karijeru krajem prošle godine, kada mu je istekao ugovor sa Miljonariosom. Međutim, posle svega nekoliko meseci odlučio je da se ponovo aktivira i od ovog jula je zvanično novi član Pereire.

Izabrane vesti

Reč je o klubu za koji je igrao u mladosti, tokom 2009. godine. Uribe je sada ponovo obukao žuto-crveni dres i prvi meč u novom mandatu mogao bi da mu bude baš ovaj koji se igra u noći između ponedeljka i utorka od 03.00 časova po srednjoevropskom vremenu, Pereira će u 2. kolu Klausure ugostiti Independijente Medeljin.

Mnogi će se pitati - gde više Uribe nalazi motivaciju da igra fudbal?! Osvojio je sve što je mogao u Južnoj Americi. Čak sedam puta je bio prvak Kolumbije (pet titula sa Atletiko Nasionalom i po jedna sa Onse Kaldasom i Miljonariosom), uzeo je jedan nacionalni kup (Atletiko Nasional), dok je sa Flamengom 2019. godine osvojio i prvenstvo Brazila i Kopa Libertadores, elitno takmičenje Južne Amerike. Kada je zimus objavio kraj karijere, uradio je to kao šampion sa Miljonariosom.


03.00: (2,55) Pereira (3,05) Independijente Medeljin (2,75)


Međutim, euforija koja se pojavila oko kolumbijskog fudbala povratkom Falkaa privukla je 36-godišnjeg Uribea nazad na teren kao pesma sirene. Želeo je da se barem još malo nadmeće sa čovekom zbog kojeg nije imao mnogo više nastupa u dresu reprezentacije Kolumbije. Odigrao je samo dva takmičarska meča za nacionalni tim, pored Falkaa, Bake, Migela Borhe, kasnije i Duvana Zapate i Luisa Murijela jednostavno nije moglo više. Kolumbijci godinama već imaju vrhunske napadače…

Zato, domaće prvenstvo je Uribeovo bojište i tu je želeo svima da dokaže da je najbolji. Zato, eto ga opet u kopačkama.

Želim da dokažem svima da još uvek mogu da ponudim fudbalu mnogo toga“, kazao je Uribe na promociji.

Pereira je u Aperturi bila treća u ligaškom delu i tako je izborila Kvadrangular. U njenoj grupi smo videli onu neobičnu situaciju da sva četiri tima završe sa po osam bodova, a na kraju je Bukaramanga zbog najbolje gol-razlike zaigrala u finalu, u kojem je došla do titule pobedom nad Santa Feom. Naravno, Pereiri je cilj da u Klausuri napravi korak više i dođe do titule, druge u klupskoj istoriji. Jedinu je uzela 2022. godine, kada je bila najbolja u Klausuri. Sa Uribom, ako dostigne prepoznatljivu formu, uopšte nije nerealno da ponovi uspeh.

Prvenstvo je otvorila kako treba, pobedom nad Deportivom u Kaliju sa 2:0. Uribe na tom meču nije uopšte ni bio u protokolu. Kolumbijski mediji ga očekuju noćas na terenu...

KOLUMBIJA 1 (KLAUSURA) – 2. KOLO

Subota

Envigado – Santa Fe 0:1 (0:1)

/Rodrigez 45+2/

Nedelja

Onse Kaldas – Agilas 1:0 (0:0)

/Barios 53/

Miljonarios – Bukaramanga 1:0 (0:0)

/Bangero 50/

Ponedeljak

Atletiko Nasional – Amerika Kali 2:1 (0:0)

/Tesiljo 85, Kardona 90+4pen – Vergara 58/

Junior – Čiko 2:1 (1:1)

/Baka 35, Moreno 51 – Lozano 43/

Utorak

01.00: (1,90) Deportivo Kali (3,25) Alijanca (4,00)

03.00: (2,55) Pereira (3,05) Independijente Medeljin (2,75)

23.00: (2,60) Patriotas (2,95) Fortaleza (2,80)

Sreda

01.10: (1,70) Ekidad (3,45) Jaguares de Kordoba (4,90)

03.20: (1,60) Tolima (3,50) Deportivo Pasto (5,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kolumbija 1Fernando UribeDeportivo PereiraIndependijente Medeljin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara