Aleksandar Pešić i Dejan Stanković (Foto: Reuters)
Aleksandar Pešić i Dejan Stanković (Foto: Reuters)

Pešića motiviše konkurencija, Stankovićev Fradi tek posle penala do četvrtfinala Kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 21:49

Srpski strateg Srđan Blagojević bio blizu velikog skalpa sa svojim Debrecinom

U Ligi konferencije takmičenje je završio prošle srede, a malo je falilo da nedelju dana kasnije bude eliminisam iz još jednog takmičenja. Ipak, Ferencvaroš je uspešno nastavio pohod na Kup Mađarske, ali uz mnogo više poteškoća nego što se očekivalo pošto je plasman u četvrtfinale obezbedio tek boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv Debrecina - 1:1 (1:0), penalima 5:4.

Srpski strateg na klupi petoplasiranog tima mađarskog prvenstva Srđan Blagojević odlično je pripremio utakmicu i bio ravnopravan rival favorizovanom Fradiju, uspeo da se vrati iz minusa i dovede u nimalo prijatnu situaciju rivala, ali je na kraju ipak morao da pruži ruku sunarodniku.

Izabrane vesti

Aktuelni prvak Mađarske je do prednosti stigao u nadoknadi prvog dela pogotkom Aleksandra Pešića sa bele tačke. Srpski napadač se u prethodnom periodu, posle oporavka Barnabasa Varge i dolaska Kenana Kodra u klub, našao u drugom planu kod Stankovića, ali ga je konkurencija očigledno dodatno motivisala. Za vikend je po ulasku sa klupe postigao dva pogotka protiv Ujpešta u šampionatu, a večeras još jednim golom poručio da neće tek tako predati mesto u startnoj postavi.

Savršen završetak prvog poluvremena Fradi je anulirao košmarnim početkom drugog, budući da je već u 47. minutu Abena zbog povlačenja sa leđa kao poslednji igrač zaradio isključenje. Domaćin brojčanu prednost naplatio desetak minuta pre kraja preko Donata Baranija, koji je prvo promašio jedanaesterac, a onda iz odbitka doneo izjednačenje i produžetke. Svega nekoliko desetina sekundi po izjednačenju Debrecina Stanković je zbog protesta isključen.

Ipak, i pored toga što je i dodatnih pola sata igrao sa igračem manje, fudbaleri Ferencvaroša uspeli su da se izbore za penale, koje su potom savršeno izvodili. Svih pet pogodili su gostujući fudbaleri, dok je u timu Debrecina jedini neprecizan bio Dominik Kočiš.




tagovi

FerencvarošAleksandar PešićSrđan BlagojevićDebrecinKup MađarskeDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara