Aleksandar Pešić (©Reuters)
Aleksandar Pešić (©Reuters)

Pešić razume proteste Čukaričkog: Ja bih bio i gori

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 10:15

"Dosta njih je došlo da me podrži, a dosta njih me je i vređalo", konstatuje napadač Ferencvaroša posle duela sa Čukaričkim u Leskovcu

Izuzetno važnu pobedu ostvarili su fudbaleri Ferencvaroša nad Čukaričkim (2:1) i uoči poslednjeg kola pobegli Genku na tri boda razlike u trci za drugim mestom Grupe F Lige konferencije. U poslednjem kolu mađarski predstavnik igra kod kuće protiv vodeće Fjorentine, koja ima dva boda prednosti, dok će Belgijanci ugostiti otpisani Čukarički.

Daleko je još tim Dejana Stankovića od završenog posla kada je u pitanju prolaz u narednu fazu takmičenja, ali pogodak Aleksandra Pešića u poslednjim trenucima sinoćnjeg duela u Leskovcu prebacio je pritisak na igrače Genka, koji sada moraju da se nadaju porazu tima iz Budimpešte, a istovremeno i da jure što ubedljiviju pobedu nad Beograđanima.

Izabrane vesti

S obzirom na sjajan pogodak u osmom minutu nadoknade, u centru pažnje posle duela Ferencvaroša i Čukaričkog bio je nekadašnji napadač Crvene zvezde. Samokritičan je bio Pešić govoreći o svom izdanju sve do tog odlučujućeg trenutka.

"Nisam zadovoljan. Ali, to su napadači, postigneš gol i postaneš heroj. Da sam promašio pričalo bi se drugačije. Nisam se osećao najbolje pre meča. Što se tiče meča sa Fjorentinom dovoljan nam je bod, a poznajući Mistera igraćemo na pobedu. Tako je najbolje ako želimo da prođemo u nokaut fazu", izjavio je Pešić za TV Arena Sport.

Pohvalio je napadač mađarskog šampiona igru Čukaričkog, koji je i prethodno u Budimpešti namučio rivala, ali je poražen 1:3.

"Igraju lep fudbal, veliki napredak se vidi u igri. Mislim da smo imali više sreće, nismo dobro ušli u utakmicu. Čukarički nam nije dao, mi nismo dobro stajali na terenu", rekao je Pešić za Telefraf.

U taboru Čukaričkog burno su reagovali na Pešićev pogodak, smatrajući da je akciji iz koje je postignut prethodio faul nad Luterom Singom. Kaže Nišlija da ih razume, kao i da bi njegova reakcija u takvoj situaciji verovatno bila još energičnija.

"Kad se izgubi ovako utakmica, svi su nervozni, razumem ih, jer bih ja možda bio i još gori. Ja sam srećan, ali razumem ih, jer bih ja sto posto bio i gori".

Kao neko ko je u dva navrata igrao za Crvenu zvezdu, a od odlaska iz kluba prošlog leta imao i neke "bombastične" izjave u vezi sa crveno-belima, Aleksandar Pešić bio je zanimljiv publici u Leskovcu.

"Dosta njih je došlo da me podrži, a dosta njih me je i vređalo. Sad, malo i sreća, ali ona se na kraju zasluži", osvrnuo se iskusni napadač na kasni gol za pobedu.


tagovi

Aleksandar PešićLiga konferencijeČukaričkiFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara