Aleksandar Pešić i Mitar Mrkela (©Starsport)
Aleksandar Pešić i Mitar Mrkela (©Starsport)

Pešić puca od samopouzdanja: Sad sam bolji igrač nego u prvom mandatu

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 14:29

„Sazreo sam i fizički i psihički“, poručio je iskusni napadač koji će nositi dres sa brojem 72

Bilo je u jednom trenutku vruće, pa hladno, pa opet vruće. Sve do prošlog vikenda kada je postalo vrelo, kao trenutno u Beogradu. Crvena zvezda je dobila ono što je tražila, dokazanog golgetera, sa zavidnim minulim stažom u Ljutice Bogdana – Aleksandra Pešića.

Za razliku od 2017. godine, kada je postao jedan od značajnijih vojnika selekcije Vladana Milojevića, sada je popularni Šilja stigao u Ljutice Bogdana uz značajno jači vetar velikih očekivanja. Svi veruju da će, kao u Karagumruku, redovno tresiti mreže i biti opcija dostojna velikih evropskih ambicija srpskog šampiona.

Izabrane vesti

Nisam se nadao da ću imati tremu kao prvi put. Bilo je mnogo problema poslednjih dana, ali najvažnije je da sam se vratio. Verujem da nećemo nastaviti gde smo stali, već da će Crvena zvezda biti svake godine sve bolja“, poručio je na početku Aleksandar Pešić.

Visoko je lestvicu podigao napadač rođen u Nišu u prvom mandatu sa 29 postignutih golova, kojima je dodao i 21 asistenciju.

"To mi je bila najbolja sezona u karijeri. Ne treba se vraćati na ono što je bilo. Tako nikada nećete uraditi nešto bolje. Došao sam da ostvarim veće uspehe. Privilegija je igrati Ligu šampiona, nadam se da ćemo igrati dve sezone u tom takmičenju. Ali je najveća privilegija igrati u Crvenoj zvezdi“.

Deluje da posle epizoda u Makabiju i Turskoj Pešić puca od samopouzdanja.

"Mnogo sam se promenio. Napredovao sam kao igrač, to sve dolazi sa godinama. Sada sam u najboljim godinama, stekao sam ogromno iskustvo. Mislim da sam sazreo i fizički i psihički, sada sam bolji igrač, sa više iskustva. Znam da su ovde očekivanja velika, nije isto igrati u Karaguruku ili Crvenoj zvezdi. Ali biće to sve u redu“.

Dolazi u dobro poznatu sredinu.

"Pratio sam svaku utakmicu,. Znam i nova pojačanja koja su stigli. Iz moje generacije su tu Rodić i Borjan, kao i dva majstora fudbala Katai i Ivanić. To su po meni najbolji igrači Superlige, verujem da će me dodatno unaprediti“.

Podsetio je na svoju izjavu od pre dve sedmice „da nema kvalitet za Zvezdu“.

"Da bi se posao završio ima tu i stvari van fudbala. Možda je ta izjava morala da se desi kako bih ja danas sedeo ovde sa vama. Sve je to deo pregovora i posla“.

Najveću podršku dobio je od nekadašnjih saboraca.

"Žule, Vujadin, Bakula… Svi su oni čestitali. Već sam im kaparisao dresove. Stalno smo u kontaktu, u odličnim smo odnosima, kao što se i danas čujem sa Vladanom Milojević. Sada je tu Dejan Stanković. Veliko ime. Treba još malo da vidimo šta on od mene očekuje, kako će da me uklopi. Siguran sam da će da me unapredi. Odradio sam dve sedmice priprema, pre toga sam bio bolestan. Možda mi treba još desetak dana da budem u punoj formi. Ali bih voleoda debitujem za vikend".  



tagovi

Aleksandar PešićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara