Pešić o zvižducima, odgurivanju Dragovića, treneru Milojeviću: Da je bilo sve kao u poslednja dva meseca, ne bi došlo do rastanka

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.05.23. | 10:50

"Što se mene tiče, neka dođu i dvojica napadača! Što jača konkurencija, ja sam bolji. U Tuluzu su bili Ben Jeder i Brajtvajt, pa sam igrao. Što ne bih u Zvezdi?"

Mnogo reakcija izazvao je Aleksandar Pešić (31) u poslednje vreme. Jedni ga napadaju zbog loše forme, drugi ga brane pozivajući se na sve što je do sada uradio u crveno-belom dresu. U oba mandata.

Poslednji trofej ponajviše ide na 'njegovu dušu', međutim do finala sa Čukaričkim postigao je samo jedan gol dva i po meseca unazad. Nije se proslavio u derbijima sa Partizanom - baš kao ni ostatak tima - a navijačima je posebno zasmetalo odgurivanje Aleksandra Dragovića prilikom proslave izjednačujućeg pogotka protiv Čuke, odnosno odvlačenje lopte do korner zastavice u samom finišu utakmice.

Izabrane vesti

Pešić se u razgovoru za Sportski žurnal osvrnuo na ove situacije, prokomentarisavši i spekulacije oko svoje budućnost na Marakani. Za početak, ipak, o finalu sa Čukaričkim...

"Finale je uvek teško. Nekad ne pobeđuje bolji u utakmicama takvog karaktera. Nismo bežali od uloge favorita, ali kako je počelo i odvijalo se, logično je da se zapitaš možemo li uopšte da postignemo gol".

Кoji su razlozi što niste odigrali bolje?

"Osvojili smo rano titulu, dolazi onda do neminovnog opuštanja, pozitivnog zezanja u ekipi. Imali smo, naravno, ozbiljnost i fokus za finale, ali nije lako držati ritam u navedenim okolnostima. Uspeli smo da pobedimo i zasluženo smo osvojili trofej".

I pored dva gola zvižduci nisu izostali. Znamo i zbog čega...

"Gledam da pobedimo, a zvižde mi... Eto, dešava se i to. Sa klupe dopiru saveti da idem ka korner zastavici, razmišljam šta da radim jer vidim na drugoj strani Kangvu i Bukarija... Ali šta ako golman pokupi loptu i baci kontru? Ovako, ostalo je tridesetak sekundi i ništa nismo rizikovali. Ne treba zanemariti ni koliko smo bili umorni. Ušli smo u utakmicu s osnovnim ciljem da dobijemo i uspeli smo".

Smetaju vam zvižduci, oseća se to u glasu...

"Nebitno. Ma, kog špica nisu vređali u Zvezdi? Možda se dogodi da odem, dođe drugi"...

Najavljujete odlazak?

"Ne. Imam još dve godine ugovora, ne razmišljam o odlasku".

Niste bez ponuda?

"Ne bi tako bilo da neko ne ceni moje kvalitete. U fudbalu se nikad ne zna. Nisam u fazi da jurim karijeru. Kad sam imao šansu da odem u Englesku i da se naplatim - nisam. Igram za voljeni klub, zadovoljan sam".

Najavljuje se dolazak novog špica. Kako gledate na to?

"Što se mene tiče, neka dođu i dvojica! Što jača konkurencija, ja sam bolji. U Tuluzu su bili Ben Jeder i Brajtvajt, pa sam igrao. Što se ne bih u Zvezdi? Nije lako ovde, težak je ovo dres. Nije sve kako se čini spolja, mi unutra znamo šta nas muči. I Rakonjac je dobar igrač, mlad".

Reč dve i o odlazećem treneru Milošu Milojeviću.

"Možda mi igrači nismo u nekim situacijama bili korektni prema Miloju, a ni on prema nama. Mi smo nekad teški, gledamo sebe i svoje mesto, a on ima 25 igrača i mora da pravi balans. Da je bilo sve kao u poslednja dva meseca, ne bi došlo do rastanka. Kad se trener promeni, krivicu imaju i igrači. Vratili smo mu duplom krunom, nismo mu ostali dužni. Želim mu da nađe dobar angažman".

Veliku pažnju izazvao je trenutak kada ste odgurnuli Dragovića koji je pokušao da vas spreči da skinete dres posle gola?

"Na internetu i pojedini novinari jedva čekaju da naprave frku gde je nema. Dragović i ja smo dobri prijatelji. Skoro svako jutro pijemo kafu i doručkujemo zajedno. Nema nikakvog problema između nas, ni na terenu, ni sada. Potrao je ka meni i rekao: Peša, nemoj da skidaš dres. Rekao sam mu da me pusti da dobijem karton i da izbacim nervozu iz sebe. On nekoliko puta pokušao da me odgovori, ja terao po svom. I tako se završilo. Ljudi treba da prestanu da prave problem gde ga nema".

Kakvu grupu priželjkujete u Ligi šampiona?

"Što slabiju! Imaćemo naše adute, ko god da budu rivali. Neki klubovi su otišli predaleko, doveli stavri do perfekcije. Ne znam kako bi se ovde komentarisalo da izgubimo 0:4 u Beogradu od Mančester Sitija, a videli ste šta su uradili Real Madridu".

Kompletan intervju sa Aleksandrom Pešićem čitajte u štampanom izdanju Sportskog žurnala.


tagovi

Aleksandar Pešić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara