Stadion Mladosti (©Reuters)
Stadion Mladosti (©Reuters)

Perišić juri prvu superligašku, Napredak prvu pobedu u 2023. godini

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.02.23. | 09:39

Danas u Kruševcu nova stranica srpskog El klasika, najvećeg derbija ispod Beograda, u kojem Napredak dočekuje Radnički iz Niša (23. kolo Mozzart Bet Superlige, 14.30)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Kruševac kao sudbinsko mesto za Dragana Perišića ove sezone. Dušan Đorđević mu je uručio otkaz u oktobru, kada je pod Bagdalom poražen dok je predvodio Radnik (0:1), što je, zanimljivo, ujedno bila i poslednja pobeda Kruševljana u sezoni. Posle odlaska Đorđevića iz Kruševca baš je Perišić stigao kao njegova zamena. Zvanično juče, a već danas će imati priliku da upiše prvu superligašku pobedu u svoju biografiju.

Izabrane vesti

Kao šef stručnog štaba Radnika u prošloj polusezoni beogradski stručnjak upisao je dva remija (protiv Javora i Novog Pazara), kao i poraze protiv Partizana, TSC-a i Napretka. U tome leži razlog za veliko nezadovoljstvo pristalica kluba posle objave da će baš Perišić biti naslednik Đorđevića na klupi. Ipak, uprava ima opravdanje u svojevrsnom pokušaju "šok terapije", posle najlošijeg niza u sezoni – osam utakmica bez pobede.

Sa druge strane, novi šef struke ima idealnu priliku da probije svoje ime na fudbalskoj mapi Srbije, jer Napredak se još ne nalazi u crvenoj zoni, a on je uveren da u timu ima dovoljno kvaliteta da i dalje ostane van iste.

Potencirao je Perišić na prvoj konferenciji za medije ofanzivne mogućnosti njegovog novog tima, prokomentarisavši da upravo to može da napravi razliku između umenja dve superligaške ekipe. Nema sumnje da će probati da baš u tom delu igre nadogradi karakteristike Napretkovog sastava, pa ne bi bilo iznenađenje da već danas pokuša da ubaci Čarapane u veću brzinu.

Ukoliko uz to uspe da osvoji tri boda, ono što Kruševljanima nije uspelo više od četiri meseca, i to u najvećem derbiju za Čarapane – srpskom El klasiku protiv niškog Radničkog – verovatno će na najbrži mogući način uspeti da pridobije poverenje dobrog dela navijača i sebi, ali i ekipi, kupi vreme i mir pred nove bitke.

Napredak ima priliku da u narednih 360 minuta, u duelima protiv oba Radnička, Mladosti GAT i Spartaka odgovori i sebi i sportskoj javnosti na pitanje da li je kadar da ove sezone izbegne najgori scenario. Ono što je Napretku nedostajalo u februarskim susretima protiv Partizana i Novog Pazara kod kuće jesu zrelost u napadu i posebno prisebnost u prilikama za gol. Ipak, moraće Perišićeva nova četa najpre da probudi kod sebe motiv da se dokaže da joj nije mesto među najugroženijima, iako mnoge partije ove sezone demantuju isto.

Novi šef stručnog štaba je napomenuo da upravo u povratku energije i samopouzdanja leži ključ za uspeh do kraja šampionata, a to za Čarapane više nije ulazak u plej-of, već preživljavanje u ligi. Prvi test i za Perišića i njegov sastav je već danas.

MOZZART BET SUPERLIGA

Četvrtak

14.30: (2,55) Napredak (3,05) Radnički Niš (3,00)

16.30: (2,10) Voždovac (3,30) Mladost Lučani (3,70)

Petak

16.00: (1,40) Vojvodina (4,50) Radnik (8,50)

18.00: (1,33) Čukarički (5,00) Kolubara (10,0)

Subota

14.00: (13,0) Javor (6,50) Crvena zvezda (1,22)

16.00: (1,45) TSC (4,30) Spartak (7,75)

18.00: (1,70) Novi Pazar (3,60) Mladost GAT (5,40)

Nedelja

16.30: (1,22) Partizan (6,50) Radnički 1923 (13,0)



tagovi

Dragan PerišićMozzart Bet SuperligaNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara