Perica Ognjenović dobio posao u Ukrajini

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.01.23. | 11:17

Vodiće Metalist iz Harkova

Perica Ognjenović (45) ima novi trenerski angažman. Radiće u Ukrajini, u Metalistu iz Harkova. Imajući u vidu aktuelnu političku situaciju u toj zemlji i ratna dejstva koja traju maltene godinu dana, prilično neočekivan potez nekadašnjeg prvotimca Crvene zvezde i Real Madrida. Međutim ako izuzmemo sve nesportsko u pitanju je najozbiljniji korak u Ognjenovićevoj trenerskoj karijeri.

Metalist je godinama važio za treći klub Ukrajine - iza kijevskog Dinama i Šahtjora - redovno je izlazio u Evropu, jedne godine čak bio viceprvak, a igrao je i četvrtfinale Lige Evrope pre deset godina.

Izabrane vesti

Zbog silnih dugova klub je 2016. bankrotirao, nekoliko godina praktično nije postojao, da bi mu država 2021. omogućila da vrati stari grb, ime i istoriju. U prvom delu sezone 2022/23. Metalist je završio na 11. mestu ukrajinske elite.

Kako navode ukrajinski mediji Perica Ognjenović dobio je ulogu privremenog glavnog trenera i vodeće ekipu u drugom delu prvenstva. Zanimljivo, Oleg Ritij, njegov prethodnih, ostaće u stručnom štabu.

Bivšem reprezentativcu Jugoslavije ove četvrti posao u trenerskoj karijeri. Počeo je 2015. u mlađim katedetima Crvene zvezde, potom je bio na platnom spisku Fudbalskog saveza Srbije (U17 i U18), a poslednji angažman imao je u Republici Srpskoj, u bijeljinskoj Zvijezdi.


tagovi

Perica Ognjenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara